Na Ukrajině končí prodloužené příměří, mají pokračovat konzultace

30.06.2014 8:47 | Zprávy

Na východě Ukrajiny končí dnes večer ve 21:00 SELČ prodloužené příměří mezi armádou a proruskými povstalci, které ale bylo o víkendu sporadicky porušováno. Před jeho vypršením budou spolu telefonicky hovořit německá kancléřka Angela Merkelová s prezidenty Ruska Vladimirem Putinem, Ukrajiny Petrem Porošenkem a Francie Françoisem Hollandem.

Na Ukrajině končí prodloužené příměří, mají pokračovat konzultace
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Organizace euromajdanu byla dost promyšlená

Západní státníci z Evropské unie netrpělivě očekávají zahájení realizace Porošenkova mírového plánu. Ve spolupráci s Organizací pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) má být zaveden mechanismus ověřování vyhlášeného příměří a účinná kontrola hranic mezi oběma státy.

Hollande a Merkelová v neděli vyzvali také k tomu, aby se vrátily tři hraniční přechody držené proruskými separatisty pod kontrolu ukrajinských úřadů. Společně s Putinem se vyslovili pro prodloužení klidu zbraní.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…