Na Ukrajině vypršelo ultimátum, ozbrojenci se prý nevzdali. Kyjev hrozí protiteroristickou operací

14.04.2014 9:58

Na Ukrajině v devět hodin místního času (08:00 SELČ) vypršelo ultimátum, které dal úřadující prezident Oleksandr Turčynov proruským ozbrojencům, aby výměnou za amnestii složili zbraně a uvolnili obsazené státní úřady. Podle zpravodaje agentury Reuters přímo ve městě Slavjansk na východě země to ale nevypadalo, že by se separatisté rozhodli vládě v Kyjevě vyhovět. I nadále drželi ve svých rukou místní úřady a neobjevily se žádné známky toho, že by se chtěli vzdát.

Na Ukrajině vypršelo ultimátum, ozbrojenci se prý nevzdali. Kyjev hrozí protiteroristickou operací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

Ve Slavjansku nad obsazenou policejní stanicí stále vlála ruská vlajka a maskovaní ozbrojenci jen přinášeli další pytle s pískem, aby před budovou vytvořili barikádu. Nákladní auta pak přivážela k vybudování zábran i desítky pneumatik.

Turčynov v neděli večer zdůraznil, že kyjevské úřady nepřipustí opakování krymského scénáře. „Bezpečnostní rada rozhodla zahájit rozsáhlou protiteroristickou operaci se zapojením ozbrojených sil," dodal úřadující ukrajinský prezident. Ani známky této rozsáhlé operace ale zatím nebyly na východě Ukrajiny znát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam, čtk

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

16:02 Učitelka Bednářová osvobozena. Kráva, vzkazuje soudkyni Džamila Stehlíková

Pražská učitelka Martina Bednářová vyvázne bez trestu. Čelila přitom obžalobě z popírání ruských vál…