Na Vackovi trvám, Nečas nemá objektivní důvody, prohlásila Peake

16.11.2012 10:16

Místopředsedkyně vlády Karolína Peake nechce uvažovat o jiném kandidátovi na post ministra dopravy než o svém dosavadním náměstkovi Robertu Vackovi. To je postoj předsedkyně strany LIDEM poté, co jí ve čtvrtek premiér Petr Nečas oznámil, že Vacek by nebyl přínosem a odmítl jeho nominaci.

Na Vackovi trvám, Nečas nemá objektivní důvody, prohlásila Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně vlády Karolína Peake

„Předsednictvo strany bude zasedat příští úterý. Ale musím říct, že nikoliv za účelem hledat nového kandidáta, ale spíše řešit situaci v koalici," říká rozhodně Peake v rozhovoru pro server Aktuálně.cz.

Premiér odmítl kandidáta Peake prý bez udání pádných důvodů. „V podstatě pouze řekl, že je pro něj neakceptovatelným kandidátem a že je nekompetentní. Nevím, o co je méně kompetentní než 29letý bývalý šéf centrální kanceláře Věcí veřejných Pavel Dobeš. Žádný další objektivní důvod jsem od pana premiéra neslyšela," tvrdí Peake.

Peake: ODS chce dopravu

Jiného kandidáta předsednictvo strany prý hledat nebude a Peake nevidí důvod, proč netrvat na jmenování Roberta Vacka. Podle Peake jde o koaliční roztržku. „Je mi to velmi líto, myslela jsem si, že poté, co jsme si prošli v minulých pár týdnech velkými krizemi, které způsobila ODS, že bude fungování normální, komunikace normální. Tak, jak by to mezi koaličními partnery z mého pohledu fungovat mohlo," říká politička.

Za vším prý stojí zájem jiných stran, konkrétně ODS, o resort dopravy. „Může to být i snaha nám jeden resort vzít nebo ho vyměnit za jiný, který není tak zajímavý. Jinak si to vysvětlit ani neumím," spekuluje Peake.

Žádná dohoda o výměně resortů mezi stranami zatím údajně neproběhla. „Bylo nám přislíbeno, že tento týden bude první K9, organizační, při které se domluvíme, jakým způsobem to proběhne. Žádná svolána nebyla. Myslím, že už nemáme příliš času na to, abychom umělecký dojem této vlády v očích veřejnosti vylepšili," uzavírá rozhovor pro Aktuálně.cz předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…