Na Žofínském fóru se bude diskutovat o české armádě a zbrojním průmyslu

22.06.2015 6:37

O české armádě, jejím vyzbrojování a tuzemském zbrojním průmyslu budou dnes na Žofínském fórum diskutovat ministr obrany Martin Stropnický (ANO), náčelník generálního štábu Josef Bečvář a prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek. Na akci nazvané Armáda a druhý dech českého zbrojního průmyslu vystoupí i zástupci českých zbrojařských firem.

Na Žofínském fóru se bude diskutovat o české armádě a zbrojním průmyslu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Výstava vojenské techniky české armády na Hradčanském náměstí při příležitosti oslav 70. výročí ukončení druhé světové války

Ministerstvo obrany má na základě koaliční dohody zajištěn růst rozpočtu o zhruba dvě miliardy korun ročně, aby do roku 2020 dosáhl 1,4 procenta HDP. Bečvář o víkendu uvedl, že vyšší rozpočet už se na vybavení armády začal projevovat.

Jen letos plánuje obrana vypsat zakázky za několik miliard korun. Armáda si tak v příštích letech pořídí třeba více než 60 obrněnců nebo radary, nakupovat se bude i munice. Letectvo by mělo koupit nové víceúčelové vrtulníky, mluví se také o potřebě dalších transportních letadel. Na některých těchto zakázkách by se mohl podílet domácí zbrojní průmysl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…