Na demonstraci Národní demokracie vystřelil z poplašné pistole. Dnes stane před soudem

19.04.2016 7:03

Obvodní soud pro Prahu 1 dnes projedná případ mladíka, který při únorové demonstraci krajně pravicové Národní demokracie vystřelil na Loretánském náměstí z poplašné pistole. Podle státního zástupce se muž dopustil výtržnictví. Policie jeho případ řešila ve zkráceném řízení, protože byl přistižen přímo při činu.

Na demonstraci Národní demokracie vystřelil z poplašné pistole. Dnes stane před soudem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střelné zbraně

Jedenadvacetiletý muž, který se účastnil demonstrace proti migrantům, vystřelil z pistole na poplašné náboje do vzduchu. Nikomu se nic nestalo.

Mladíkovi hrozí až dvouleté vězení. Podle dřívějších informací médií mu soud uložil trestním příkazem 200 hodin obecně prospěšných prací, státní zástupce však podal odpor, protože požaduje také propadnutí zbraně. Proto se soud nyní musí věcí zabývat ve veřejném hlavním líčení.

Při únorových protiimigračních demonstracích zasahovala policie u několika potyček a incidentů, většinu vyhodnotila jako přestupky. Nejzávažnějším činem byl útok na sociální centrum Klinika skupinkou maskovaných lidí. Výrazný byl také incident v Thunovské ulici, kde skupinka odpůrců migrace zaútočila na účastníky pochodu na podporu uprchlíků.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…