Na pátečního Gotta se už ode dneška stojí fronta

10.10.2019 19:02

Od čvrtečního odpoledne už se u paláce Žofín štosují první fanoušci, kteří si nechtějí nechat ujít poslední rozloučení se zesnulým zpěvákem Karlem Gottem. Pohřeb se koná v pátek a podle předpokladu na něj do Prahy dorazí desetitisíce lidí, s čímž přijde řada dopravních omezení, informoval server Novinky.cz.

Na pátečního Gotta se už ode dneška stojí fronta
Foto: Repro Youtube
Popisek: Vzpomínka na Karla Gotta na ruském Kanálu Jedna

Fanoušci se budou moci s legendárním zpěvákem rozloučit v pátek mezi 8. a 22. hodinou v pražském Paláci Žofín naproti Národnímu divadlu. Rakev bude vystavena se státními poctami. V sobotu pak proběhne v katedrále svatého Víta na Pražském hradě zádušní mše pro pozvané.

Někteří nenechali nic náhodě a na místo vyrazili už ve čtvrtek odpoledne. Kolem páté hodiny stála na mostku vedoucím na ostrov trojice postarších lidí. Přinesli s sebou květiny a také židli na sezení. „Báli jsme se, že tady bude hodně lidí,“ vysvětlovala jedna z žen Novinkám. „Čekal jsem hroznej nával, nechtěl jsem bejt někde na chvostě,“ objasnil svůj brzký příchod muž.

Na poslední rozloučení zamíří desetitisíce lidí z celé České republiky a ze zahraničí. To s sebou přinese i řadu omezení. Prostor Masarykova nábřeží bude pro veškerou dopravu uzavřen a odklonem pojede i tramvajová linka 17. Omezen provoz bude i na Mostu Legií.

O uzavírkách budou podle magistrátu řidiči informováni na hlavních komunikacích v centru a také na světelných dopravních informačních tabulích, které jsou umístěny na nejdůležitějších komunikacích mimo centrum. Vzhledem k dopravním opatřením a očekávanému množství návštěvníků žádá magistrát řidiče, aby se této oblasti Prahy vyhnuli.

Mimopražské návštěvníky, kteří se chystají přijet automobilem, pak upozorňuje, že v okolí Slovanského ostrova a v celém centru není možné zaparkovat. V centru rovněž pokračuje tradiční festival světla Signal Festival a tisíce fanoušků míří do Edenu na zápas Česko – Anglie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …