Na platy Havlových lidí se nikdo neptal, zlobí se Jakl

01.08.2012 22:28

Prezidentská kancelář byla donucena zveřejnit platy zaměstnanců prezidenta Václava Klause. Tajemník Ladislav Jakl bere 103 tisíc korun měsíčně a zveřejňování platů nepovažuje za správné. Řekl to serveru Týden.cz.

Na platy Havlových lidí se nikdo neptal, zlobí se Jakl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl

„Na platy Havlových lidí se nikdo neptal. Existoval pokojný a všem známý stav režimu nakládání s těmito daty. Nyní lze retroaktivně žádat po vybraných cílech data, o kterých přitom ti lidé nerozhodují, jen se snaží dělat svou práci. A odchod jim v tu chvíli nepomůže. Mnozí by třeba státními úředníky nebyli, kdyby jim předem řekli, že to znamená, že jejich sousedky, příbuzní, známí z hospody, kolemjdoucí, expartneři či třeba vyděděné děti a další skupiny lidí budou vědět takto zásadní údaj,“ prohlásil Jakl.

Podle Jakla jsou tato data zveřejňována, protože se o to snaží aktivisté. Tvrdí, že tito lidé chtějí proti veřejným činitelům „poštvat lůzu“ a lidi, kteří je nenávidí například pro jejich názory.

Že by částka, kterou bere Jakl za svoji práci u Klause, mohla uškodit jeho prezidentské kampani, to si nemyslí. „Naopak. Počítám spíš s hlasy myslících lidí, o ty ostatní ať usilují jiní uchazeči,“ uvedl pro Týden.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…