Na post ředitele ČT se hlásí 36 lidí. Dvořák, Bradáč i Fenič

22.08.2011 18:17

Do pondělních 16 hodin mohli podávat zájemci o post ředitele České televize své přihlášky. Nakonec jich dorazilo celkem 36. Mezi nimi očekávaní Petr Dvořák, Roman Bradáč, ale i Fero Fenič.

Na post ředitele ČT se hlásí 36 lidí. Dvořák, Bradáč i Fenič
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jiří Janeček

Ředitelem České televize chce být na 36 lidí. Mezi nimi i největší favorité, bývalý ředitel Novy Petr Dvořák a šéf zpravodajství na ČT Roman Bradáč. Nic ale zatím není rozhodnuto, volba bude až v září.

"Favority opravdu jsou, každý z nich má přitom svoje výrazná negativa. Dvořák přichází z komerční sféry a panuje obava, že by televize ztratila na své veřejnoprávnosti. Bradáč je zase spjatý s odcházejícím Jiřím Janečkem," řekl pro server iDNES.cz zdroj z ČT, který chce zůstat anonymní. Podle něj je o něco větším favoritem spíše Dvořák.

Související:
Kdo bude ředitelem ČT? Finální souboj o významný post začíná

Nový generální ředitel bude volen 21. září. Vítěz musí získat od patnácti členů Rady České televize alespoň deset hlasů. Pokud se ho zvolit nepodaří, volba se odloží.

Mezi kandidáty je ale více známých jmen, například Fera Feniče, režiséra a zakladatele společnosti Febio. "Oslovují mě různí kolegové, a dokonce mi píší e-maily i mně neznámí občané a vyzývají mě k tomuto kroku," vysvětloval Fenič, proč uvažoval o postu ředitele ČT.

SLEDUJEME téma volba nového šéfa ČT

Dále na seznamu figuruje Hynek Chudárek, ředitel hudební stanice TV Óčko nebo Jan Svoboda, bývalý šéf marketingu televize Prima. Šéf Nových médií na ČT Milan Fridrich naopak z kandidatury odstoupil, stejně tak mluvčí firmy RWE Martin Chalupský.

Psali jsme:
ČT je blbá a obstarožní, stěžují si umělci. Eben: Raději mě vynechte

Úplný seznam 36 kandidátů: Radoslav Štědroň, Hynek Chudárek, Alena Müllerová, Vratislav Rakouš, Petr Bakus, Milan Šíma, Radomír Šimek, Jiří Uher, Roman Bradáč, Jan Svoboda, Jan Vávra, Stanislav Vaněk, Ondřej Zamazal, Tomáš Kouřim, František Fenič, Jana Škopková, Michal Korol, Nataša Slavíková, Luděk Pištěk, Michal Klíma, Martin Vadas, Petr Dvořák, Jiří Franc, Jiří Pechanz, Radomír Pekárek, Rostislav Senjuk, Tomáš Kopečný, Jiří F. Potužník, Roman Prorok, Jan Vít, David Holý, Petr Soukup, Jan Vyčítal, Lukáš Glaser, Michal Vostřez, Petr Čunderlík

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…