Na předávání státních vyznamenání se v ČT dívalo 745.000 lidí

29.10.2015 12:21

Na předávání státních vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu se ve středu v televizi dívalo 745.000 lidí. Bylo to o 170.000 diváků víc než loni a letošní sledovanost byla také vyšší než v roce 2013, kdy prezident Miloš Zeman předával vyznamenání poprvé. Tehdy se na ceremoniál v televizi dívalo 660.000 lidí. ČTK to dnes řekla mluvčí České televize (ČT) Alžběta Plívová.

Na předávání státních vyznamenání se v ČT dívalo 745.000 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman předal státní vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu

Aspoň část středečního přímého přenosu sledovalo podle Plívové více než 1,2 milionu diváků starších 15 let. "Přenos z Pražského hradu se stal nejsledovanějším pořadem po osmé hodině večer," doplnila mluvčí.

Dohoda, že přímý přenos s projevem prezidenta a předáváním vyznamenání bude na státní svátek 28. října opět zajišťovat Česká televize, padla letos až na srpnovém jednání Zemana s generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem. Loni se Hrad a ČT kvůli přenosu z ceremoniálu přely. Ve vysílání ČT tehdy nastal desetiminutový výpadek přímého přenosu, který podle televize způsobil vypadlý jistič v rozvodně Pražského hradu.

Podle správy Hradu však jistič vypadl patrně kvůli přetížení způsobenému na straně ČT. Při letošním přenosu proto Česká televize použila nové technické řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…