Na s*ačku je to rozsekaný, jásal Janoušek. Je tu další várka odposlechů z jeho kanceláře

23.04.2014 7:17

Další „ochutnávku“ z kanceláře vlivného podnikatele Romana Janouška přinášejí Lidové noviny. Podnikatel, proslulý svým vlivem na zejména pražskou politickou scénu, na nich tentokrát rozmlouvá s někdejším vysoce postaveným státním zástupcem Liborem Grygárkem. Ten mu měl v řadě kauz jít „na ruku“.

Na s*ačku je to rozsekaný, jásal Janoušek. Je tu další várka odposlechů z jeho kanceláře
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Podnikatel Roman Janoušek

Debata, kterou zaznamenali, se měla odehrát v proslulé Janouškově kanceláři v galerii Myšák v dubnu 2013. Tehdy už na pražském vrchním státním zastupitelství vládla Lenka Bradáčová, a Grygárek, kdysi vlivný náměstek tohoto zastupitelství, již byl „odejit“. V té době si Janouškovi stěžoval na svou nejistou finanční situaci, která mu brání realizovat nespecifikovanou velkou investici. „Já tu stavbu musím nějak financovat,“ zazní od Grygárka, který měl do nemovitostí v ruzných částech Prahy investovat téměř 40 milionů korun.

Další debaty ukazují blízký vzájemný vztah někdejšího návladního a podnikatele, který řadu svých zakázek realizoval díky dobrým stykům s veřejným sektorem. Janoušek v nich například Grygárka srdečně zve do své rezidence v chorvatském Zadaru.

Vše k Romanu Janouškovi ZDE

V dalších záznamech například Janoušek s právnicky vzdělaným bývalým státním zástupcem řeší další postup v kauze své dopravní nehody, za kterou může skončit na několik let ve vězení. „Udělal jsi to dobře,“ ocenil Grygárek fakt, že Janoušek začal o nehodě hovořit s médii. Pak mu radil, aby instruoval svého advokáta Víta Šedivého ohledně mediálních prohlášení o Janouškově nehodě. „On tě má hájit, a ne říkat, že máš stihomam,“ připomíná Janouškovi.

Oba pánové spolu „u Myšáka“ rozebírali i politické dění. Janouška zejména potěšilo, že několik dní předtím byl z pozice pražského primátora odstraněn Bohuslav Svoboda. „Na sračku je to rozsekaný,“ radoval se podnikatel. A bývalý státní zástupce zavzpomínal: „X-krát jsme tady jásali a lezli po stropě“.

Sám Grygárek tvrdí, že Janouška poznal až v roce 2011, kdy je měla svést dohromady kuriózní událost. V Janouškově Myšák Gallery obýval jeden z bytů i syn žalobce Grygárka, který jednoho dne uspořádal party, během které jeden z návštěvníků rozbil Janouškovi drahý stůl, umístěný na terase o patro níže. Otec Grygárek pak řešil náhradu škody, a tak se měl s Janouškem seznámit.

Jenže to zpochybňují další odposlechy, kdy se o vztahu s ním rozpovídal sám Janoušek. „Libor je se mnou, s váma, s kýmkoliv. Máme se rádi, hodně jsme toho prožili, ale ta lidská jistota není tak dobrá. Jinak ho mám rád, fakt je dobrej, jako kámoš,“ měl vykládat svému právníkovi. Podle policistů se oba pánové znají přinejmenším od roku 2008.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…