Na to mu s*ru! Babiš navštívil „síbrťák“ a nabralo to nečekaný spád

26.02.2020 10:14

Nedá se říci, že by se Andrej Babiš nezajímal o to, jak se lidem v České republice žije. V posledních dnech premiér zavítal do Benešova a do Sedlčan. V Sedlčanech zavítal i do místního domova seniorů. Ale za fotografii se seniorkou to schytal. „Nemůže utéct,“ zaznělo a přišlo i obvinění, že se Babiš chová jako v dokumentu Šmejdi.

Na to mu s*ru! Babiš navštívil „síbrťák“ a nabralo to nečekaný spád
Foto: Repro Facebook
Popisek: Babiš v domově pro seniory v Sedlčanech

Fotografii z domova v Sedlčanech, na níž je v objetí se seniorkou na vozíčku, Andrej Babiš umístil na Facebook.

Anketa

Máte rádi Zuzanu Čaputovou?

hlasovalo: 20760 lidí
A vypukla bitva mezi jeho odpůrci a příznivci. Kritika byla pestrá. Někteří zpochybňovali, zda se seniorka na vozíčku s Andrejem Babišem vyfotit chtěla. „To je teda hrdinství, fotit se s paní na vozíčku, když nemůže utéct,“ mínil Heinrich Rosenauer. „Jasně, že se vyfotíme... Zeptal jste se té paní vůbec? Zrovna nadšeně se netváří...“ komentovala Romana Strnadová.

Anketa

Stydíte se za premiéra Andreje Babiše?

8%
92%
hlasovalo: 26552 lidí

Přišly také návrhy, co měli senioři Babišovi provést. „Mám v Sedlčanech prababičku. Je jí 99, ale stále při síle, tak doufám že vás píchla hůlkou přinejmenším do oka...“ doufal Martin Balík. „Ubližovat i lidem, kteří se nemohou bránit, je smutné. Pohyblivý stařík by vás vzal holí po zádech,“ vzkazoval Jan Jirák Babišovi v kapitálkách. „Krátká, rychlá a mezi oči,“ napsal, ale nespecifikoval Radek Jordák. Dle profilu se jedná o chvilkaře, takže specifikovat zřejmě ani nebylo třeba.

„Takto fungovali ‚šmejdi‘... využívali seniory ve svůj prospěch,“ přirovnal Babiše k obchodníkům s hrnci a jiným zbožím Lukáš Kalenda. Dokument z roku 2013 připomínali i jiní.

Anketa

Ať Babiš odstoupí, nebo se zbaví Agrofertu, žádá Milion chvilek. Souhlasíte?

10%
90%
hlasovalo: 31194 lidí

„Raději bude důchodce objímat, než aby jim dal odpovídající důchod. Na to mu seru,“ odsoudil premiéra Milan Hančák, i když se premiér chlubí, že důchodcům přidává více než kdo předtím. „Musím za jedno poděkovat panu A. B., že rozhodně nechci skončit v tom typu sociálního ústavu. Pokud by měl navštívit takový motýle, tak to radši bych si zaplatil euthanázii,“ vtipkoval Vilém Štěpán Prokopík.

Byli i tací, kdo premiérovu návštěvu v domově pro seniory schvalovali. „Všichni, co o lidech v domovech seniorů jen čtete z novin a TV, a hlavně tam nejste, abyste seniorům podali aspoň napít, vůbec nic nekomentujte... Nebo jděte do těch zařízení aspoň na 14 dní pracovat a nekritizujte nic a nikoho, ani p. Babiše,“ rozčilovala se Zdenka Balazovicova. „Pan Babiš v domově pro seniory vadí, a když tam běhala Rottrová s Drahošovou a Maruška vynucovala Drahoše, tak to bylo v pořádku. Jděte se už s tou věčnou kritikou vycpat. Když bude sedět na zadku, tak zase budete psát, že se bojí mezi lidi. Nechcete si v tom už udělat jasno?“ vyzývala komentátory Květa Bajerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…