Na výstavu poslaneckých telefonních čísel si posvítila policie

22.11.2012 13:20

Policisté prověřují, zda se umělci z uskupení Ztohoven nedopustili trestného činu, když na výstavě v pražském klubu DOX uveřejnili kontakty na politiky. Návštěvníci klubu dokonce mají možnost poslat politikům anonymní sms. Telefonní čísla se objevila i na internetu a vůči politikům se strhla lavina vulgarit.

Na výstavu poslaneckých telefonních čísel si posvítila policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny

Skupina Ztohoven zveřejnila mobily všech poslanců a prezidenta, údajně proto, aby bylo dosaženo morální obrody společnosti. Skutečnost je ale poněkud jiná. Kupříkladu Miroslav Kalousek serveru iDnes.cz sdělil, že mu dorazilo obrovské množství sms zpráv, v nichž mu neznámí lidé přejí bolestivou smrt a vulgárně mu nadávají. Server Lidovky.cz informuje, že na výstavu v pražském klubu DOX, kde jsou čísla zveřejněna, si již posvítila policie.

Trestní oznámení zatím nepadlo

„Přišli jsme z úřední povinnosti," vysvětlil jeden z nich. Ceduli s čísly si kriminalisté prohlédli a vyfotili, nyní vyhodnocují, zda se případem budou zabývat. „Trestní oznámení zatím nepadlo," uvedli. 

Kontakty na politiky se objevily i na internetu a řada lidí si anonymně vylévá svou frustraci na zákonodárcích. Faktem však také je, že Kalousek se nechystá podávat trestní oznámení, neboť by jen popularizoval prazvláštní počin skupiny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…