Nabourala čtyři auta, nafuněla skoro dvě promile, udělala scénu s policisty. Hybáškové hrozí tři roky vězení

29.10.2021 10:31

Bývalá europoslankyně Jana Hybášková, která v srpnu nabourala čtyři zaparkovaná auta, je podezřelá ze spáchání trestného činu. Podle policie řídila opilá a za nehodu v opilosti jí hrozí tři roky, informují Novinky. Incident tehdy provázela ze strany diplomatky pořádná scéna – kvůli strachu z poškození svého auta se na místě hádala a strkala s policisty a odtahovou službou.

Nabourala čtyři auta, nafuněla skoro dvě promile, udělala scénu s policisty. Hybáškové hrozí tři roky vězení
Foto: Repro Aktu.cz
Popisek: Bývalá velvyslankyně Jana Hybášková po bouračce na Praze 6

„Kriminalisté ukončili práci na případu, kdy ženě bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Spis byl předán Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 6,“ řekla v pátek Novinkám mluvčí policie Violeta Siřišťová s tím, že Hybáškové hrozí až tři roky ve vězení.

Původní zdroj ZDE

Bývalá předsedkyně Evropské demokratické strany, zvláštní zmocněnkyně ministra zahraničí pro podporu Čechů v institucích EU a mezinárodních organizací Jana Hybášková se vybourala se svým vozem v Praze v ulici Bělohorská, kde se jí podařilo škodovku otočit na bok. Auto pak převraceli zpátky hasiči. Nabouraných aut bylo více.

Hybáškové ani jejímu spolujezdci, kterým byl bývalý velvyslanec v Jordánsku Petr Hladík, se nic vážného nestalo. Podle policie nadýchali po bouračce 1,5 promile alkoholu. Hladík s Hybáškovou se v Černínském paláci účastnili pravidelné porady diplomatů. K nehodě v Bělohorské ulici na Praze 6 přijeli policisté v jednu hodinu po půlnoci.

Podle svědectví policistů se při jejich příjezdu oba diplomaté hádali, kdo z nich řídil.

Později na videu však Hybášková přiznává policistům, že auto řídila právě ona. „Řídila jsem já, je to moje auto, opilá jsem já, já beru všechnu vinu na sebe,“ tvrdila policistům. Policisté ovšem byli na pochybách, i když Hybášková prohlašovala, že „to tisíckrát podepíše“. „Já vám nikam neutíkám, jsem to já, kdo to udělal, je to moje auto,“ přiznávala se opakovaně Hybášková a vysvětlovala, že v autě převráceném na levý bok byla dole, zatímco Hladík nahoře, tedy řídila.

V tom se ozvala od nabouraného auta hlasitá rána a bývalá velvyslankyně zvolala: „Ježíšmarjá!“ Bezprostředně poté ztropila pořádnou scénu. Policisty a odtahovou službou konfrontovala kvůli špatnému zacházení s jejím nabouraným automobilem. „Ne, ne, ne, ne!“ protestovala hlasitě Hybášková a rozběhla se před své auto. „Vraťte se ke kolegům,“ řekl jí muž v civilu, zřejmě policista. „Hned!“ rozkázal, když se s ním Hybášková snažila vybavovat. „Madam, vraťte se ke kolegům,“ opakoval, ale Hybášková se k návratu k uniformovaným policistům neměla.

Hybášková žádala, aby se k vozu, který nabourala, odtahová služba chovala šetrně. „Jediná, kdo tady dělá tyjátr, jste vy, běžte tam, děkuju,“ řekl Hybáškové policista a odváděl ji zpátky k uniformovaným kolegům. „Ještě mu praskne lano, něco se vám stane, běžte tam,“ říkal Hybáškové, která se rozčilovala a varovala, že auto není půjčené nebo služební. „To auto není zrušený,“ říkala policistům a uhýbala a mávala rukou, za kterou ji chtěl policista odvést ke svým kolegům. „To je soukromej majetek, ať to auto nedoničej doblba,“ přála si. „Ale já chci... Vždyť von tam s ním třískne,“ stěžovala policistovi, který se ptal, zda tedy, když auto otočila na bok, „bylo v pohodě“.

Od vozu se ale nechtěla jen tak nechat odvést. Pokoušela se z něj vzít „ceduli“, následně jej prohledávala, párkrát vztekle praštila dveřmi a přes zadní sedadlo vlezla do kufru, který nešel zvenčí otevřít.

Když Hybášková zjistila, že událost je natáčena, zpanikařila. Poté, co se jí reportér z Aktu.cz zeptal, zda je v pořádku řídit pod vlivem alkoholu, si mlčky přehodila přes hlavu deku a následovala policisty do jejich vozu.

Podezření znamená, že žena nebyla obviněna, ale případ bude projednáván ve zkráceném řízení, kdy není nařízeno hlavní líčení. Případ by tak měl v nejbližší době dostat na stůl soud.

Jana Hybášková je bývalou českou velvyslankyní v Kataru a Kuvajtu, zastupovala též Evropskou unii v Iráku. V letech 2004-2009 byla europoslankyní a působila v řídícím výboru Světového hnutí za demokracii. Je manželkou sociologa a bývalého lidoveckého poslance Ivana Gabala a autorkou knih Čekání na válku a Zpověď Evropanky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …