Nábytek a světla do Jurečkovy kanceláře. 230 tisíc, jen to hvízdne. Další statisíce za speciální hodnocení zaměstnanců

18.10.2023 19:53 | Monitoring

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka některé své zaměstnance podrobí hodnocení metodou 360 stupňů. Ministerstvo za zakázku, kterou dostala firma Motiv P, zaplatí přes 350 tisíc korun, upozornila moderátorka Jana Bobošíková v pořadu Aby bylo jasno. Do kanceláře ministra Jurečky je mezitím objednáváno „atypické nábytkové vybavení“ za 230 tisíc.

Nábytek a světla do Jurečkovy kanceláře. 230 tisíc, jen to hvízdne. Další statisíce za speciální hodnocení zaměstnanců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Vládní koaliční strana KDU-ČSL se dlouhodobě drží ve veřejných průzkumech pod hranicí pěti procent, do Sněmovny by se tak jako samostatná strana nedostala. I proto se podle slov Bobošíkové ODS drží zuby nehty a počítají, že projekt SPOLU bude trvat dvě politická období. Podle toho se tak podle jejích slov i chovají.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ministra Mariana Jurečky z KDU-ČSL do jeho kanceláře objednává „atypické nábytkové vybavení“ a „opravu osvětlení“.  Zakázka vyjde na necelých 230 tisíc korun.

Stejná firma, jež tuto zakázku obdržela, již tento rok na Ministerstvu práce rekonstruovala ministerskou zasedací místnost včetně akustického, designového obložení za jeden milion tři sta tisíc korun.

„To vše se děje na Ministerstvu práce a sociálních věcí v momentě, kdy vláda vicepremiéra Jurečky zvedá občanům a firmám daně. Zvyšuje odvody živnostníkům nebo zdražuje dálniční známky,“ shrnula situaci Bobošíková. „Ministr práce a sociálních věcí na sobě a na svém týmu vytrvale pracuje. Evidentně si myslí, že na ministerstvu bude ještě dalších šest let,“ dodala.

Dále odhalila objednávku na individuální koučink, hodnocení 53 zaměstnanců Ministerstva práce a sociálních věcí metodou 360stupňové zpětné vazby. Za přípravu hodnocení ministerstvo zaplatilo téměř 200 tisíc korun. Vyhodnocení včetně DPH již bude stát méně, a to 162 140 korun.

Bobošíková dále osvětlila, v čem hodnocení zaměstnanců metodou 360 stupňů spočívá: „Je to pochopení, jak je zaměstnanec vnímán z různých perspektiv. A je to nástroj, který dokáže pomoci organizacím růst a nastavuje jim zrcadlo, jak jejich lidé fungují.“

Na to, co zrcadlo odhalí, je Bobošíková zvědavá. Mezitím nicméně upozornila na fakt, že ochrana osobních údajů na Jurečkově ministerstvu funguje „velmi podivně“ vzhledem k tomu, že zveřejnilo seznam jmen všech 53 zaměstnanců, kteří hodnocení danou metodou podstoupí. Jméno Mariana Jurečky v něm také figuruje.

Dodavatelem zakázky je společnost Motiv P s.r.o., která KDU-ČSL dříve sponzorovala a dostala z Ministerstva práce celkem dvacet dotací v celkové hodnotě 24 952 036 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…