Náckové? Ne! Českem jede petice na obranu občanů Chemnitzu. A přicházejí výbušné informace

11.09.2018 12:20

Spolek Éra žen, mezi jehož zakladatelky patří například Klára Samková, zveřejnil petici na podporu demonstrantů v Saské Kamenici. V česky i německy psaném textu jeho autorky kritizují zejména nálepkování médií a politiků, kteří označují nespokojené obyvatele města za rasisty a neonacisty.

Náckové? Ne! Českem jede petice na obranu občanů Chemnitzu. A přicházejí výbušné informace
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„Když vláda přestane sledovat zájmy a prospěch svých vlastních občanů, je nejen právem, ale povinností řádných občanů slušně, leč důrazně protestovat. Takto v těchto dnech protestují v Chemnitzu řádní, slušní občané, mámy, tátové, staří lidé, kteří celý svůj život řádně pracovali a dnes se bojí ve své vlastní zemi, ve svém vlastním domově,“ píše se v textu petice, kterou si mohou zájemci vytisknout a podepsanou zaslat na adresu spolku.

Anketa

Podporujete návrh Václava Klause ml., aby Česko zákonem omezilo mazání příspěvků na sociálních sítích?

98%
2%
hlasovalo: 7929 lidí

Autorky petice, které dle svých slov zvažuji osobní účast na demonstracích v Saské Kamenici, kritizují zejména nálepkování politického a mediálního mainstreamu. „Když jedinou reakcí na takový občanský protest je ze strany politické moci a médií jen znevažování řádných občanů a jejich urážení nálepkami ‚xenofobové‘, ‚rasisti‘, ‚neonacisté‘, ‚extremisté‘, ‚extrémní pravice‘, není možné mlčet,“ píše se v petici, která se šíří po celé České republice.

„Když vlády rozdávají nijak nezasloužená privilegia a výhody nepřizpůsobivým skupinám a nelegálním migrantům, když vlády chrání údajná ‚lidská práva‘ zločinců a teroristů a dávají těmto vymyšleným ‚právům‘ přednost před skutečnými právy řádných občanů, když jsou ignorovány, uráženy a nálepkovány mámy, které mají oprávněný strach o své děti, když jsou ignorováni, uráženi a nálepkováni tátové, kteří mají strach o svoje ženy a dcery, když jsou ignorováni, uráženi a nálepkováni staří lidé, kteří se bojí chodit po svém vlastním městě, je namístě, aby každý řádný a zodpovědný občan vyjádřil svoji solidaritu: Ich bin ein Chemnitzer! I já jsem z Chemnitzu – Saské Kamenice!“ píše se v závěru petice.

V Saské Kamenici mezitím proběhla policejní razie v bytě a advokátní kanceláři zakladatele hnutí Pro Chemnitz Martina Kohlmanna. Společně s pětatřicetiletým advokátem čelí vyšetřování další dvě osoby z důvodu nezákonného publikování zatykače proti vrahům pětatřicetiletého Němce, jehož smrt odstartovala demonstrace ve městě. Vyšetřování již probíhá také se zaměstnancem drážďanského soudu, který zatykač ofotil a „vypustil do světa“.

Hnutí Pro Chemnitz však funguje dál a dle počtu příznivců své facebookové stránky získává stále na větší oblibě. Aktuálně zakladatelé hnutí naplánovali již pátou demonstraci, která se bude konat 14. 9. od 18:30. Předchozí demonstrace se dle médií účastnilo několik stovek až tisíc nespokojenců, samotné hnutí hovoří o 20 000 lidí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…