Nadávali na Šlachtu, ale přišla řeč na Kuberu. Z ODS zaznělo, co šokuje

06.05.2020 9:01

Státní zástupci ženou expremiéra Petra Nečase znovu k soudu. Tentokrát pro křivou výpověď, s jejíž pomocí měl údajně hájit svou ženu. A poslankyně Jana Černochová se neudržela a srovnala ostudné chování současného předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) s chováním Nečasovým. Europoslanec Jan Zahradil konstatoval, že teď prožíváme ještě jeden divadelní kus, který se podobá tomu Nečasovu. Má na mysli divadelní kus České televize o Číně a smrti předsedy Senátu Jaroslava Kubery.

Nadávali na Šlachtu, ale přišla řeč na Kuberu. Z ODS zaznělo, co šokuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní shromáždění k uctění památky předsedy Senátu Jaroslava Kubery, které se konalo v pražském Rudolfinu

Expertka ODS pro oblast bezpečnosti a starostka Prahy 2 Jana Černochová se důrazně zastala expremiéra Petra Nečase.

Anketa

Je prezident Zeman vlastizrádce?

5%
95%
hlasovalo: 17967 lidí

„Sedm let vláčen po soudech a v médiích, a to včetně publikování těch nejosobnějších a nejsoukromějších detailů osobního života. Nikdy jsem si ty odposlouchávané rozhovory s milenkou nepustila, stejně jako jsem nikdy nečetla uniklé maily premiéra Sobotky, nebo jsem neviděla rozhovor se synem premiéra Babiše. Přísáhám. Ne. Hnusilo se mi někoho šmírovat - mám svoje zásady a hranice a pro mě to prostě nebylo 'slušné' a nemám ani žádné potěšení z bulvárního přetřásání životů druhých lidí,“ napsala Černochová na sociální síti Facebook.

Nečas podle Černochové rozhodně nebyl manželem roku, ale premiérem mohl být podle jejího názoru dobrým. Mrzí ji, že Nečasovi dodnes státní zástupci nedají pokoj. Podle poslankyně vymýšlejí státní zástupci stále podivnější konstrukce, zatímco obřího střetu zájmů současného premiéra Andrej Babiše si nevšímají.

„Zatímco jsme aktuálně svědky jednoho podezření vyplývajícího z obřího střetů zájmů za druhým, máme tady stále trapnější konstrukce státních zástupců, kteří řeší expremiéra Nečase. Asi paralelní premiérské světy, ve kterých neplatí stejné soudy vůči jednomu, jako vůči druhému? Do toho tu běží miliardové kšefty se zdravotnickým materiálem, které provází firmy s nejasnou vlastnickou strukturou a sídly v daňových rájích. Ale svět se úplně normálně točí dál, o nic nejde, jenom o miliardy z kapes nás všech. Dít se to ve vládě premiéra Nečase, tak už visíme na stromech podél náměstí z ODS všichni,“ konstatovala Černochová.

Zatímco Nečas jako premiér vyzval na Úřadu vlády ČR policisty, aby konali svou práci, Andrej Babiš už léta vykřikuje, že je proti němu vedena kampaň a čelí nesmyslným obviněním. „Nečas nepištěl - kampáááň, převrat, účelovka!!! Takže pro mě platilo a platí: Premiér Petr Nečas nebyl žádný padouch a to, co se děje teď, je další dějství trapného a naplánovaného lynče,“ uzavřela Černochová.

Zastupitelka Prahy 2 Lenka Mottlová (ODS) se v této souvislosti zlobila i na Českou televizi a redaktora Respektu Jaroslava Spurného, který do kamer prohlásil, že policisté ukázali, co všechno se mohlo dít za časů vlády Petra Nečase. Zdůraznil, že v souvislosti s premiérem a jeho současnou manželkou Janou Nečasovou už padly pravomocné odsuzující rozsudky a mohou padnout další.

„Jaroslav Spurný nemůže myslet dnešní vystoupení na ČT24 vážně,“ napsala zastupitelka.

Zastupitelka Lenka Mottlová se nestačí divit.

A europoslanec Jan Zahradil sáhl k paralela s úmrtím bývalého předsedy Jaroslava Kubery.

„Víš, co mi vadí? My jsme tyto prasárny prožili a víme, jak se to dělá. A stejně teď děláme statisty v jiném podobném představení. Mám na mysli ten dramatický kus 'Číňané zavraždili předsedu Senátu‘. Je to úplně stejně zvrácené, stejné metody, stejní pisálci. A náš zisk z toho bude nula nula nic,“ konstatoval europoslanec.  

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Mottlová dala Zahradilovi za pravdu a europoslanec si ještě přisadil. „Fridrichová. Chtějí nás do toho zatáhnout. Posloužíme, budeme odkopnuti. Jako vždy,“ napsal.

Podle Mottlové pak budou politici ODS jen koukat, jak se to všechno zase otočí.

Jan Zahradil nabízí srovnání dvou kauz spojených s ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…