Nadšený Jan Čulík po prvním dni festivalu v Karlových Varech. Statečně se prý postavil za muslimy

01.07.2017 17:07

V poslední červnový den začal v Karlových Varech Mezinárodní filmový festival, který letos poběží až do 8. července. Diváci během něj uvidí na 170 snímků. Jedním z nich bude také film s názvem „Pěkně blbě“, který způsobem sobě vlastním okomentoval šéfredaktor Britských listů Jan Čulík.

Nadšený Jan Čulík po prvním dni festivalu v Karlových Varech. Statečně se prý postavil za muslimy
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík

Čulík všem doporučuje, aby zhlédli film „Pěkně blbě“. Proč? „Film je analýzou a důrazným přitakáním multikulturalismu, zároveň však ukazuje, jak nelehké je pro příslušníka druhé generace imigrantů žít v přijaté společnosti a přitom mít rozumné vztahy ke svým rodičům, kteří zůstávají produktem jiné kultury, z níž vzešli,“ píše.

V hlavní roli najdeme americko-pákistánského stand-upového komika Kumaila, který se snaží v nové zemi žít, jak se dá. Současně se musí vyrovnat s pákistánskými tradicemi své rodiny. Rodičům se totiž příliš nepozdává, když chce žít v nové zemi jinak. Začal chodit s americkou dívkou, jenže to tají před svými pákistánskými rodiči, protože ti by mu americkou dívku neschválili. Ani rodiče Emily, jak se dívka ve filmu jmenuje, by nebyli úplně nadšení.

Celý článek naleznete zde

Nechce prý prozrazovat pointu díla, ale oceňuje, že letošní mezinárodní festival představí právě takový multikulturní snímek. Je to prý jakýsi akt vzdoru vůči náladám v české společnosti. „Dává tím jasně najevo tupějším členům české společnosti, že hysterická vlna islamofobie, šířící se českým prostředím, je naprostý nesmysl. Bez ohledu na vyznání, všichni lidi jsou lidi jako my. Je to tautologie a je smutné, že je to nutno zdůrazňovat,“ stýská si autor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…