Nahatý Volný? Komentátorka se s tím nemazala. Stručné a jasné

11.03.2021 15:58

Nahatý poslanec Lubomír Volný? Nad takovým tématem se zamyslela konzervativní politická komentátorka Lucie Sulovská. Pokud by poslanec přišel do Poslanecké sněmovny bez oblečení, je to podle ní pouze prohřešek proti bontonu a s výjimkou psychické újmy nikomu nic nehrozí. „Taky by kvůli němu instalovali zabarvená plexiskla, nebo by ho tam vůbec nepustili? Volný a Bojko by prostě neměli být bez respirátoru vpuštěni,“ myslí si Sulovská.

Nahatý Volný? Komentátorka se s tím nemazala. Stručné a jasné
Foto: Repro ČT 24
Popisek: Potyčka poslance Volného ve sněmovně

Lucie Sulovská se na svém facebooku zamyslela nad situací, kdy by se nějaký zvolený poslanec zbláznil a do práce chodil nahý. „To je jen prohřešek proti bontonu, s výjimkou psychické újmy nikomu nic nehrozí. Taky by kvůli němu instalovali zabarvená plexiskla, nebo by ho tam vůbec nepustili?“ tázala se Sulovská.

Komentátorka narážela na poslance Lubomíra Volného a Mariana Bojka. Podle ní by tito poslanci neměli být vpuštěni do Poslanecké sněmovny bez respirátoru. „To funguje v řadě firem, kde lidé vykonávají nesrovnatelně fyzicky náročnou práci. Ne že se jim bude ustupovat,“ dodala.

Anketa

Věříte léku ivermektin?

66%
7%
hlasovalo: 15207 lidí
Kolem míst nezařazených poslanců Lubomíra Volného a Mariana Bojka ve sněmovním jednacím sále zřejmě přece jen bude ochranné plexisklo. Oba poslanci odmítají navzdory vládním protikoronavirovým nařízením nosit respirátory či roušky. K zásahu proti porušování hygienických opatření vyzval vedení dolní komory zdravotnický výbor. Informovala o tom ČTK.

„Úvahy o plexisklu se kvůli počínání Volného a Bojka objevily už v únoru. Vedení Sněmovny a šéfové poslaneckých klubů se ale tehdy shodli na tom, že případná opatření by spíše vyhovovala oběma poslancům k jejich reklamě. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek v polovině února při sněmovní diskusi o takzvaném pandemickém zákonu navrhoval vykázat Volného a Bojka na galerii pro veřejnost nad sněmovním jednacím sálem. Galerie je nyní uzavřená, ochranné plexisklo je na ní namontováno už delší dobu. Předsedající schůze Volného a Bojka pravidelně napomínají, byli i vykázáni z jednacího sálu. V únoru je ze sálu vyvedla policejní ochranná služba,“ psala ČTK.

Oba poslanci už dříve oznámili, že odmítají nosit ve Sněmovně ochranu nosu a úst, a to, jak uvedli, z občanských a politických důvodů. Uvnitř Sněmovny je nošení respirátoru nebo roušky povinné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…