Nalitý Kalousek, vychcaní lidovci, dementi z SPD. Znalec zákulisí odhalil všechno o všech

14.04.2019 20:09

Moderátor Václav Moravec představil průzkum společnosti Kantar CZ, který ukazuje, že premiér Andrej Babiš (ANO) dál kraluje české politické scéně. Posilují i Piráti. Marketingový expert Jakub Horák k tomu poznamenal, že voliči si cení politiků, kteří něco opravdu dělají nebo alespoň předstírají, že něco dělají. Politiky hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury (SPD) označil za dementy a popsal, jak vypadá opilecký rozhovor s Kalouskem.

Nalitý Kalousek, vychcaní lidovci, dementi z SPD. Znalec zákulisí odhalil všechno o všech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání sněmovny. Na programu mimo jiného i druhé čtení zákona, ve kterém se upravuje pobírání platů za kumulované funkce veřejných činitelů

Václav Moravec před kamerami České televize ukázal nový průzkum agentury Kantar ČT, podle něhož ANO, Piráti i ODS posilují. Ostatní strany oslabily.

Anketa

Vadilo by vám, kdyby Zeman v přítomnosti Čaputové kouřil?

21%
79%
hlasovalo: 6840 lidí

Jakub Horák k tomu poznamenal, že voliči si cení politiků, kteří přinášejí nějakou pozitivní vizi, nebo to alespoň předstírají. Jako premiér Andrej Babiš. „AB si svou frenetickou činorodostí vydobyl takové postavení, že i kdyby na všechny ministerské posty postavil hospodářská zvířata z Agrofertu, tak mu to projde – pokud je dokáže včas odvolat. Systém soudruha Stalina, který postupně ve funkci šéfa NKVD nahradil Berijou (poprava zastřelením 1953) Ježova (poprava zastřelením 1940), kterým nahradil Jagodu (poprava zastřelením 1938), je zjevně stále funkční,“ začal zostra Horák.  

Piráty pochválil. Tato strana, které Horák pomohl do Parlamentu, je podle něj „sexayyyyyy“. Pochvalu si zaslouží i pražský pirátský primátor Zdeněk Hřib, který se podle Horáka rychle učí pohybovat v politice a dokázal „slušně vyjebat s imperiálními nároky čínského velvyslance“.

„A když se člověk dívá na Hřiba, který ještě na začátku pražské kampaně nevěděl ani, co to je Radlická radiála, a dnes se bravurně orientuje nejen v pražské problematice, ale dokázal i slušně vyjebat s imperiálními nároky čínského velvyslance – vidíme, že se dokážou učit rychle. Kdybych si musel vybrat, koho volit, volím do Parlamentu Piráty,“ napsal doslova Horák.   

Zastal se Pirátů i v jejich kritice NATO a investic ve výši dvou procent HDP do obrany. Vojáci to prý tak akorát rozkradou.

V ODS prý věří jen Miroslavě Němcové, i když si je vědom toho, že tato dáma není u části voličů příliš populární, ale staví na morálních základech, což se prý dnes příliš nenosí. Zvlášť ne v politice. ODS boduje i proto, že se nebojí říkat nahlas, co se s českou ekonomikou stane, až přijde krize.

Zato ČSSD asi krize netrápí. Horák tak soudí z faktu, že ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, u které používá přezdívku Venezuela, rozdává, kde může. Sociálním demokratům to podle Horáka může přinést body, ale také nemusí.

„Sociální demokracie tratí na tom, že kdysi pustila Babiše do vlády. Když voliči vedle sebe viděli idealistického fanouška sci-fi Sobotku a pragmatického boháče, ministra financí, rychle pochopili, kdo jim dá víc. V tom je i hlavní riziko vsadit nyní všechny karty na Venezuelu Maláčovou. Ta když lidem slíbí deset a chytne se to, Babiš dá patnáct. Když Venezuela slíbí deset a nechytne se to, Babiš nejdřív slíbí patnáct, pak nedá nic a obviní ji, že je rozhazovačná. A lidi to vidí. Proč chodit za kovaříčkem, když můžeš za kovářem,“ varoval Horák ČSSD.   

A zatímco předseda Petr Fiala Horáka nedokázal přesvědčit o tom, co říká, Hamáčka vnímá alespoň jako „férového kluka“. A tahle férovost mu prý jednou zlomí vaz.    

Nešetřil ani komunisty. Současná KSČM podle něj nemá s komunismem nic společného. Je to prý v podstatě organizace, ve které jde v první řadě o obchod. „Vím o několika případech, kdy dobře namazaný komunistický hlasovací sněmovní stroj zablokoval určité zákony za slušný obolos v řádech desítek milionů korun,“ vypálil Horák.    

Velmi tvrdá slova použil Horák při hodnocení Okamurova hnutí Svoboda a přímá demokracie. Jsou to prý „dementi“. Marketingový expert ještě dodal, že si to nemyslí sám. „Nevidím do jejich struktury, stýkám se s nimi pouze prostřednictvím vyšetřovatele kriminálky na Praze 6 poté, co mě obvinili, že jim ničím billboardy. Oba dva, tj. já i ten vyšetřovatel, si o nich myslíme, že to jsou dementi,“ napsal Horák. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ránu od Horáka dostali i lidovci, které údajně charakterizuje „vychcánkovství“ a základní úvaha, že slib udělá voličům radost. Jeho splnění už je zcela jinou věcí. „Když jsou volby v Praze, tak se do party přidáte, protože co tam můžete ztratit. Princip ‚slibem nezarmoutíš‘ by si měli lidovci dát do znaku. Tohle vychcánkovství, které se táhne už od roku 1918, mě vede k tomu dále se tímto seskupením už v úvahách o našem státu nezabývat,“ napsal na konto lidovců.    

Do hnutí Starostové a nezávislí příliš nevidí. Kandidáti této strany uspějí kupříkladu ve volbách do Senátu, ale na běžný politický provoz nemají asi žaludek. Jejich nový předseda Vít Rakušan je prý charakter, jenže pouze charakter venkovského formátu.

A k jako poslední z parlamentních stran se Horák vyjádřil také k TOP 09. Sázka na europoslance Jiřího Pospíšila straně nevyšla, protože partaj se stále potácí okolo čtyř procent voličské podpory.  

„Pospíšil minimálně dokázal dohodnout pražskou koalici se STAN a KDU, což by se Kalouskovi nikdy nepovedlo – především proto, že tento jinak inteligentní chlapík těžko ovládá svoje nutkání volat nalitý o půlnoci lidem a nadávat jim za to, co kde řekli, napsali na Facebook etc. Zažil jsem na vlastní kůži, proto nikdy více. A nebyl jsem ostatně sám, za rozchodem se Starosty byla podobná libůstka milého pána,“ pravil Horák.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…