Náměstek Toman nevysvětlil svůj diplom. Vyhazov od Fischera tak platí

16.09.2013 18:38

Náměstek ministra financí Lubomír Toman nevysvětlil svá studia a vysokoškolský diplom z Ekonomické univerzity v Bratislavě. Do dnešního dne tak měl učinit, jinak byl definitivně ukončen jeho pracovní poměr na ministerstvu.

Náměstek Toman nevysvětlil svůj diplom. Vyhazov od Fischera tak platí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozhovor s Janem Fischerem

„Pan Toman do mnou stanovené lhůty nedoložil žádný materiál, který by důvěryhodným způsobem jeho studium potvrzoval. Proto jsem se v souladu s mými zásadami rozhodl ukončit jeho pracovní poměr,“ uvedl ministr financí Jan Fischer.

Odvolání Lubomíra Tomana z pozice náměstka tak platí. Měl vysvětlit pochybnosti kolem svého vysokoškolského studia a diplomu, který je údajně falešný. Bratislavská univerzita totiž diplom nevydala a o Tomanově studiu nic neví.

„Člověka, který pana Tomana nahradí, představím zítra, tedy 17. 9. Už v tuto chvíli je ale jasné, že to bude osoba zevnitř, tedy z Ministerstva financí,“ doplnil Fischer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…