Napadají ženy, šmelí drogy, kradou. Plný sál Němců si vyšlápl na své politiky kvůli imigrantům a bylo dusno

12.10.2016 13:14

Nejenom ve Francii či Velké Británii se diskutuje o existenci tzv. no-go zón. Stejné téma bylo předmětem veřejné diskuze pořádané v koncertním sálu Zechen Carl v Essenu. Zatímco představitelé správy města jejich existenci popírali, lidé měli jiný názor.

Napadají ženy, šmelí drogy, kradou. Plný sál Němců si vyšlápl na své politiky kvůli imigrantům a bylo dusno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Spolkové republiky Německo

Jak uvádí magazín Focus, o diskuzi na téma no-go zón byl obrovský zájem a kapacita sálu zdaleka nestačila pojmout všechny zájemce, kteří se chtěli k této problematice osobně vyjádřit. Sál byl nakonec obsazen čtyřmi stovkami obyvatel Essenu a doslova praskal ve švech. Stejně jako v jiných západních metropolích, také v německých městech existují oblasti s vyšší koncentrací muslimských přistěhovalců, kde se obávají původní obyvatelé o svoji bezpečnost.

Problémy občas přiznávají i samotní policisté, kterým se v těchto prostorech velmi obtížně prosazuje spravedlnost. V no-go zónách obecně panuje vysoká nezaměstnanost i kriminalita a jejich muslimští obyvatele příliš nejeví zájem přizpůsobit se zákonům a zvyklostem dané hostitelské země. Politici a úřady obvykle existenci těchto míst popírají, ale samotní původní obyvatelé jsou často opačného názoru.

Celý text v němčině je ZDE.

Bylo tomu tak i v případě diskuze v Essenu. Starosta města Thomas Kufen i policejní komisař Frank Richter existenci no-go zón v Essenu společně popírali, zatímco účastníci diskuze z řad místních obyvatel s nimi velmi ostře nesouhlasili. Konkrétně se hovořilo zejména o nechvalně známé čtvrti Altenessen, kde se jejím původním obyvatelům žije čím dál tím hůře. „Narodil jsem se tady, ale už se tady necítím v bezpečí,“ zaznělo mimo jiné z publika.

Němečtí obyvatelé této městské čtvrti si stěžují zejména na řádění muslimských klanů a drogových dealerů. „Když se do sebe pustili naposledy, přijela policie až čtyřicet minut po začátku konfliktu,“ stěžovala si jedna z účastnic diskuze. Obyvatelé Altenessenu svoji kdysi poklidnou čtvrť nepokrytě označují za no-go zónu. Když se snažil policejní komisař jejich tvrzení zpochybňovat, tak se mu dle německého magazínu nepokrytě vysmáli.

Další účastníci dokonce hovořili o tom, že se z Altenessenu z obav o svoji bezpečnost raději odstěhovali pryč. „Moje matka tam byla napadena přistěhovalci dokonce za bílého dne,“ podělil se se svými neblahými zkušenostmi další z účastníků diskuze, moderované a přenášené WDR 5. Jak připomíná Focus, v poslední době se hovořilo také o no-go zóně ve čtvrti Marxloh v Duisburgu, která je považována za jednu z nejchudších oblastí v zemi. Z 19 000 obyvatel má 64 % zahraniční kořeny a vládne zde šestnáctiprocentní nezaměstnanost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…