Napříč Sněmovnou. Poslanci dostali ocenění od ochránců práv držitelů zbraní

08.07.2021 19:12

Lidskoprávní organizace LIGA LIBE udělila prestižní ocenění GOLD LIGA čtyřem poslancům, kteří se podle ní nejvíce zasloužili o ústavní zakotvení obrany se zbraní. „Buďme jim skutečně vděční a nebombardujte je hejty,“ píše na svém facebooku prezident LIGA LIBE Pavel Černý k oceněným pánům, kterými jsou Tomio Okamura (SPD), Zdeněk Ondráček (KSČM), Jiří Mašek (ANO) a Pavel Blažek (ODS).

Napříč Sněmovnou. Poslanci dostali ocenění od ochránců práv držitelů zbraní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

V Poslanecké sněmovně byla dnes pod záštitou a za přítomnosti jejího předsedy Radka Vondráčka předáno lidskoprávní organizací LIGA LIBE prestižní ocenění, tzv. Gold Liga – a to čtyřem nominovaným poslancům ze čtyř parlamentních stran napříč politickým spektrem.

Jde o ty, kteří se podle Černého vůbec nejvíce zasloužili o to, že před pár týdny úspěšně Sněmovnou nakonec velmi hladce prošel pro nás všechny tak klíčový „ústavní dodatek“, tedy návrh Senátu ČR ohledně novely Listiny základních práv a svobod, obsahující klauzuli o možnosti českých občanů „obrany se zbraní“.

„Zlatou Ligu zde za svůj opravdu velký přínos dostali Jiří Mašek (ANO), Pavel Blažek (ODS), Tomio Okamura (SPD) a Zdeněk Ondráček (KSČM),“ oznamuje prezindet LIGA LIBE.

Předem poprosil všechny, aby se zdrželi nenávistných reakcí, protože si zmínění pánové zaslouží v této věci za své úsilí skutečně poděkování. „Buďme jim skutečně vděčni – protože právě za nimi byla nejen spousta oné neviditelné práce, jakož i jejich nemalého vlivu a bezpočtu jednání pro to, aby se zde celá věc podařila. Doufáme proto, že někdo zde nebude bombardovat někoho ze dnes oceněných nějakými hejty,“ pokračuje Černý.

A dodává: „Každý z nás může mít výhrady k té které partaji či i k určitému politikovi – ale pokud má skutečně něco velkého projít Sněmovnou (natož pak ústavního, kde jsou nutné pro úspěch věci nutné hlasy alespoň 3/5 existujících poslanců), tak to vyžaduje skutečně velkou mezipartajní souhru a nakonec nutná kvanta potřebných rukou, hlasující pak pro dobrou věc. Zde naši věc... a to se podařilo – a především právě díky těm, kteří dnes za to věřte, největším právem onu Gold Ligu dostali...,“ zdůrazňuje závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…