Nářez od senátora Valenty: To uměl i Goebbels! Babiš se stal mistrem propagandy

06.05.2017 11:57

Senátor Ivo Valenta se ve svém komentáři vyjádřil k návrhu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ohledně odvolání ministra financí Andreje Babiše (ANO). A neváhal využít ani jméno nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.

Nářez od senátora Valenty: To uměl i Goebbels! Babiš se stal mistrem propagandy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Ivo Valenta

„Andrej Babiš neměl být ve vládě již dávno! Opakovaně byl usvědčen, že zneužívá své vládní postavení ve svůj osobní prospěch a jeho střet zájmů zcela deformuje základní demokratické principy v naší zemi. Prosazoval pouze ty zákony, které mu přímo nebo nepřímo nahrávaly,“ zmínil Valenta například kontrolní hlášení, EET či registr smluv. 

  • Původní text ZDE

Andrej Babiš si chtěl podle Valenty zmonopolizovat Českou republiku a vytvořit si v ní absolutní moc a vliv. „Inspirován svou totalitní výchovou chtěl natolik sešněrovat život všech občanů a působení všech firem v naší zemi, aby sám mohl tento systém mocensky ovládnout a rozhodovat o tom, kdo přežije a kdo bude odsouzen k záhubě,“ dodal. Stal se podle něj i mistrem propagandy a dokázal o sobě vytvářet příběh toho, kdo je jediný spravedlivý a zachraňuje naši zemi před zloději, tuneláři a podvodníky. „To uměl i říšský ministr propagandy Joseph Goebbels, který dokázal přesvědčit velkou část nacistického Německa o svých ‚pravdách‘, které se však záhy ukázaly jako největší evropský pogrom minulého století,‘ poznamenal Valenta.

Sobotkovo rozhodnutí o Babišově odvolání tak vítá, medaili by mu však neudělil. Měl to podle něj totiž udělat již dávno. „Do celé situace se navíc natolik zamotal, že sám ze sebe udělal toho největšího ‚motáka‘ v naší zemi. Společně s prezidentem Milošem Zemanem sehrál neuvěřitelně tragikomické divadlo, které bylo ostudné nejen pro jeho protagonisty, ale také pro celou naši zemi. Je skandální, že se takto chovají nejvyšší ústavní představitelé České republiky,“ vyjádřil Valenta své znechucení.  

„Rád bych věřil tomu, že dalšího dějství tohoto panoptika se už nedočkáme. Na tahu je teď prezident, který by měl bez okolků a zbytečných obstrukcí přijmout návrh premiéra na odvolání ministra financí Andreje Babiše. Pokud by tak neudělal, úplně by tím popřel ústavní principy naší země. Banánová republika by pak byla proti naší zemi jen slabým odvarem,“ zmínil se slovy, že Babiš by měl sbalit kufry a odejít. „A stejně, jako se do firem špatní zaměstnanci nevracejí, budu věřit a pomáhat tomu, aby se Andrej Babiš již do příští vlády také nevrátil,“ zakončil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…