Národ si tropí srandu z ministryně Novákové. Překonala prý i Kačku biomasu

19.02.2019 19:41

Pamatujete si ještě na slovní přešlapy Kateřiny Jacques a její biomasu, Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) a „chcíplého psa“ nebo na chilské pero Václava Klause? Zdá se, že všechny tyto nechtěné politické trapasy přebyla jedna jediná dáma. Český internet puká smíchy nad Babišovou ministryní průmyslu Martou Novákovou. Internet zaplavila dlouhá série vtipů. Nahlédněte.

Národ si tropí srandu z ministryně Novákové. Překonala prý i Kačku biomasu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Nováková, ministryně průmyslu a obchodu

Čechy politika baví. Před lety si tropili žerty z expremiéra Jiřího Paroubka a jeho slavné věty „kdo z vás to má“, bavilo je slavné „chilské pero exprezidenta Klause“, smáli se „biomase“ Kateřiny Bursíkové Jacques, kroutili hlavou nad větou končícího šéfa KDU-ČSL Pavla Bělobrádka o tom, že psi neumírají, nýbrž chcípají. A šokoval je prezident Zeman se svými sprostotami pronášenými v živém rozhlasovém vysílání.

Ale tohle všechno se teď zdá být zapomenuto. Vypadá to, že český internet puká smíchy nad výrokem ministryně průmyslu za hnutí ANO Marty Novákové, která před kamerami České televize prohlásila,  že si Češi mohou za drahá data svým způsobem sami.

„Když budete prostě někomu pořád dokola opakovat: ,Máme drahá data, máme drahá data,‘ tak co uděláte, tak vezmete mobil, tak se nepřipojíte na internet přes data, ale budete hledat volnou wifinu,“ prohlásila  v pořadu České televize 168 hodin.   

„A tady jsme u toho. Čím méně se těch dat používá, protože se jim vyhýbáme, tak tím nepřispíváme k tomu, aby byla levnější,“ pokračovala šéfka resortu. A bylo to. Vtip měsíce a možná i vtip roku byl na světě.

Sociální sítě Facebook a Twitter zaplavil bezpočet obrázků s ministryní Novákovou v hlavní roli. Dáma se o sobě mohla dočíst, že si Češi mohou sami za to, že mají tak drahé pohřby. Napříště prý mají umírat ve větších počtech, a hned budou pohřby levnější.

Na jiném obrázku nabádá maminka děti, aby nechali vodu puštěnou klidně celou noc, až si dočistí zuby, protože pak budou mít všechny domácnosti vodu levnější. Na třetím obrázku žádá dáma svého manžela, aby před příchodem domů jezdil alespoň hodinu kolem domu, protože pak bude mít levnější benzín.

Sama Nováková se brání, že její výrok byl vytržen z kontextu, a premiér Andrej Babiš (ANO) se své podřízené také zastal. Nováková se podle jeho názoru možná vyjádřila nešťastně, ale prý to myslela dobře. Na záměru vlády pokusit se o lepší mobilní služby pro Čechy se podle předsedy vlády nic nezměnilo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…