Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu. Mladí komunisté řízli do piety za Havla

19.12.2011 13:45

Národe, oslavuj! Zemřel nepřítel lidu Václav Havel! Právě to píše aktuálně na svých webových stránkách Svaz mladých komunistů Československa. Podle jejich šéfa Lukáše Kollarčíka se Češi snaží Havlovy smrti využít k vytvoření kultu osobnosti. Zcela nesmyslně.

Národe, oslavuj, zemřel nepřítel lidu. Mladí komunisté řízli do piety za Havla
Foto: komsomol.cz
Popisek: Mladí komunisté vyzývají na svém webu k zavržení Václava Havla

Proč však komsomolci vytáhli po smrti proti? „Úmrtí Václava Havla vyvolalo obrovskou propagandistickou vlnu kolem jeho osobnosti. Objevuje se spousta povšechných informací, které mají vyvolat dojem obrovského zármutku českého národa ze skonu Václava Havla. To neodpovídá realitě. Připadá nám to jako nemístná komedie a snaha využít tohoto úmrtí k vytvoření kultu osobnosti,“ uvedl Lukáš Kollarčík, předseda Svazu mladých komunistů Československa, který působí také jako zastupitel města Luhačovice, pro ParlamentníListy.cz.

V pondělí prezident republiky Václav Klaus podepisoval kondolenční knihu k úmrtí Václava Havla a vláda bude jednat o stanovení termínu vyhlášení státního smutku. Aktivity mladých komunistů odmítl Pražský hrad komentovat. „Na takové věci nebudeme reagovat ani je nijak komentovat,“ uvedl redakci Petr Macinka z tiskového odboru kanceláře prezidenta republiky.

Vše k tématu skon Václava Havla

Exprezident byl prý největším zrádcem českého lidu

Mladí komunisté údajně chtěli jen vytvořit svým sdělením na webu protiváhu a lidi vyburcovat. Umístili tu i letáky, na kterých označují exprezidenta Havla za zrádce lidu. „Není překážkou, aby tyto letáky byly rozšiřované mezi známými a přáteli. Jenom k tomu, aby byly umístěny na webu, vytvořené nebyly,“ podotkl dále pro ParlamentníListy.cz Kollarčík.

„Havel patří mezi největší zrádce lidu poslední doby, má to být apel na lidi, aby začali přemýšlet a nenechali se vláčet reportážemi v televizi a v novinách. Byl spoluviníkem bombardování Jugoslávie a tím se podílel na smrti spousty nevinných civilistů,“ dodal.

Čunek: Zakažme komunisty

Je otázkou, zda si mladí komunisté těmito radikálními názory naříznou nestabilní větev, na které sedí, nebo zda posílí členskou základnu. Jejich počet v republice roste. „Byla to jedna z chyb kterou jsme udělali. Komunistická strana měla být zakázaná hned v 90. letech. Ušetřili bychom si hodně problémů, ale těmto projevům bychom se asi neubránili,“ reagoval pro redakci lidovecký senátor Jiří Čunek na informace zveřejněné na stránkách mladých komunistů.

„Musíme děkovat Bohu, že Československo Václava Havla mělo hlavně v době přerodu v roce 1989,“ dodal. Stanislav Polčák, poslanec ze TOP 09, který byl v minulosti iniciátorem diskusí o pozastavení činnosti komunistické strany, že jde o nevkusný výrok.

SLEDUJEME téma: Zákaz KSČM

Polčák: Vrchol nevkusu

„Je to maximálně nevkusné, ale po postihu volat nebudu, muselo by dojít k ohrožení demokracie. Tím, že je někdo maximálně neslušný, ovšem demokracii ještě neohrožuje,“ dodal Polčák ParlamentnímListům.cz.  

Reakce města Luhačovice, jehož je Lukáš Kollarčík zastupitelem

Události posledních dnů v České republice jsou plné smutku. Odešel státník, politik a člověk, kterého si vážili lidé nejenom u nás, ale na celém světě.

Proto jako starosta Luhačovic vyjadřuji lítost a musím poprvé prohlásit, že se veřejně stydím za to, že jsem starostou tohoto krásného lázeňského městečka.

Reakce Svazu mladých komunistů Československa, v jejímž čele stojí pan Lukáš Kollarčík, zastupitel města Luhačovice, zcela zbourala normy lidské slušnosti a vzájemné lidské úcty. Rada města proto na svém zasedání dne 20.12.2011 přijala usnesení, ve kterém se zásadním a rozhodným způsobem distancovala od výroků, které byly na adresu zemřelého pana prezidenta Havla publikovány a zároveň doporučila panu Kollarčíkovi, aby zvážil své další působení v zastupitelstvu města.

Musím jen konstatovat, že pokud toto má být nový směr mladé komunistické generace, která má jako parlamentní strana jednou vést naši zemi, pak Bůh ochraňuj tuto republiku.

 
PhDr.František Hubáček, starosta města Luhačovice
Usnesení Rady Města Luhačovice

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Čunková

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…