Nasazení Jourové do prezidentské volby je geniální tah, i když nevyhraje, zaznělo z Babišových novin

21.05.2016 20:35

Nasazení stávající eurokomisařky Věry Jourové do nadcházející prezidentské volby je marketingově geniální tah, píše v dnešních Lidových novinách jejich komentátor Petr Kamberský. Lídr hnutí ANO Andrej Babiš totiž nasazením Jourové nic neriskuje.

Nasazení Jourové do prezidentské volby je geniální tah, i když nevyhraje, zaznělo z Babišových novin
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně Věra Jourová

Pravděpodobnost, že by se Věra Jourová stala prezidentkou, je podle Kamberského v tuto chvíli mizivá. Voliči ANO mají prý k současné hlavě státu silné sympatie, takže by pro toto hnutí bylo sebevražedné jít se Zemanem do ostrého střetu.

Jenže přímou podporou současného prezidenta by si zase Babiš zbytečně odkryl pravé křídlo. „Nominace bezproblémového kandidáta, který není favorit, ale stejně tak není a priori odepsaný, je marketingově geniální v tom, že nikdo nebude moct říct ‚ANO nepostavilo kandidáta, protože podporuje Miloše Zemana‘,“ myslí si Kamberský.

Babiš tak bude ukazovat „distingovanou ženu se skvělým příběhem“, která má minimální šanci vyhrát a zároveň odčerpá hlasy Zemanových protivníků. „Ať už Jourová dopadne jakkoli, Babiš bude vítěz,“ uzavírá Kamberský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…