Naše zákony bychom měli schvalovat u nás, ne v Bruselu, míní předseda Svobodných

14.07.2021 17:44 | Ze sítí

Hnutí Trikolora Svobodní Soukromníci představila stínovou vládu, jejímž cílem je seznámit veřejnost s programovými prioritami tohoto pravicového uskupení a zároveň poukázat na to, že je možné stát řídit zcela jinak, než jak to předváděly dosavadní vlády. Jedním ze členů této vlády je také předseda Svobodných Libor Vondráček, který je stínovým ministrem zahraničí. Nyní v krátkém videu představil své cíle.

Naše zákony bychom měli schvalovat u nás, ne v Bruselu, míní předseda Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček, předseda Svobodných

Anketa

Vadí vám, že od 1. září by si neočkovaní měli pravidelné testy na covid-19 platit sami?

54%
42%
hlasovalo: 10155 lidí
„Jsem přesvědčený, že ministr zahraničí, na rozdíl od těch předchozích ministrů zahraničí, by měl v mezinárodních vztazích vrátit přátelství ten správný význam. Slovo přátelství je mimořádně důležité a měli bychom v klidných časech přemýšlet nad tím, jaký mu dáme význam,“ uvedl Vondráček. 
 
Umět reagovat bychom ale prý měli i v těch neklidných časech. A to konkrétně sebevědomě, ale rozvážně. Vzorem by nám mohlo být například Rakousko. 
Libor Vondráček si před volbami nedává malé cíle. „Jsme připraveni napravit škody způsobené vládou a vrátit se ke svobodnému životu bez omezení a lockdownů. Odstartujeme antibyrokratickou revoluci, snížíme moc státu nad životem i podnikáním, prosadíme štíhlý a efektivní stát s trvale nízkými daněmi,“ plánuje Vondráček.
 
Rád by také vrátil úctu českému právu, a to i tím, že by jej nadřadil nad právo Evropské unie.
 
„Rád bych se zasadil o diplomatickou podporu, a to proto, abychom všechna pravidla, která platí na našem území, museli schválit v našem parlamentu. Aby zákony a legislativu, které platí v naší zemi i v zemích okolních, neschvalovali a nepřipravovali nikým nevolení bruselští úředníci,“ dodal na závěr Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…