Nasráno v hlavách, vylízaná paka. Po sobotní ,,válce" na Václaváku promluvil odpůrce islámu, ale i filozof Milan Kohout a Džamila Stehlíková

20.07.2015 9:51

Sobotní demonstrace na podporu uprchlíků, která se uskutečnila v našem hlavním městě, provází dosud nejrůznější komentáře. Servítky si rozhodně nebere jeden ze zakladatelů ODS Petr Štěpánek, svůj názor vyjádřili i performer Milan Kohout a exministryně Džamila Stehlíková.

Nasráno v hlavách, vylízaná paka. Po sobotní ,,válce" na Václaváku promluvil odpůrce islámu, ale i filozof Milan Kohout a Džamila Stehlíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstraci stoupenců a opůrců imigrace přehradila policie. Bez vážnějších incidentů odpůrci imigrace pak pochodovali před úřad vlády

„Regulérní idioti v ulicích! Tahle vylízaná paka evidentně mají v hlavách místo mozku nasráno. Kdyby ten jejich kýžený milion uprchlíků skutečně dorazil, znamenalo by to kolaps veřejných rozpočtů, loupeže, znásilnění a vraždy, nezvládnutelnou kriminalitu, suma sumárum absolutní rozvrácení celé naší společnosti,“ píše na svém facebookovém profilu k sobotní demonstraci na podporu uprchlíků jeden ze zakladatelů ODS Petr Štěpánek. „Obávám se, že některým z těch nenávistných sluníčkových hovad přesně o to jde. Co takhle jim zasponzorovat poznávací pobyty třeba na území Islámského státu? Ať si to sluníčkové multikulti pořádně užijou,“ nebere si servítky.

K demonstraci se vyjádřil i česko-americký performer a signatář Charty 77 Milan Kohout, který na Václavák přinesl transparent ,,Přijměme milion imigrantů". „Sobotní vzdor proti vzrůstající fašizaci české společnosti byl poměrně úspěšný. Fašouni museli z Václaváku projít uličkou hanby, kterou jim zajistili těžkooděnci. Spousta lidí se srdcem na pravém místě tím, že zasedla na dlažbu, je totiž nenechala odpochodovat z jejich odporného shromáždění,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Podle exministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové, která zveřejnila svůj názor na blogu serveru Aktuálně.cz, došlo v sobotu k vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí. Hodnotí tak situaci, kdy „sluníčkáři“, kteří jsou pro přijetí uprchlíků, dokázali přehradit cestu extremistům, jež proti imigraci bojují. Iniciativa Stop nenávisti, která v sobotu v Praze vyjadřovala svou podporu uprchlíkům, vznikla pod vedením Filipa Bořivoje Schneidera v reakci na demonstraci uskutečněnou 1. července, kdy národní demokraté a další pravicoví extremisté pochodovali Prahou s dřevěnými šibenicemi.

„Česká společnost by měla na hrozbu neonacismu zareagovat stejně zrale jako společnost německá nebo francouzská,“ píše Stehlíková v reakci na tuto prvočervencovou demonstraci.

Nynější setkání mělo odblokovat podle Stehlíkové nenávistného válečného ducha mobilizace proti imaginárnímu nepříteli. Celý text Džamily Stehlíkové najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…