Nástup Trumpa k moci rezonuje na síti. Wollner z ČT si všímal výrazu exprezidenta Bushe ml.

20.01.2017 20:04

Donald Trump se v pátek 20. ledna v šest hodin večer našeho času ujal role prezidenta Spojených států. A na sociálních sítích už rezonuje jeho první prezidentský projev, v němž konstatoval, že odebere moc Washingtonu a vrátí ji lidem. A Amerika pro něj bude vždy na prvním místě. Spojenci až pak. Na sociálních sítích se vyjádřili Marek Wollner z ČT, nebo protiislámský aktivista Martin Konvička.

Nástup Trumpa k moci rezonuje na síti. Wollner z ČT si všímal výrazu exprezidenta Bushe ml.
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Martin Konvička je české společnosti znám především jako důrazný odpůrce islámu. Málokoho proto asi překvapí, že v projevu nového prezidenta USA Donalda Trumpa ocenil především zmínku o zničení Islámského státu. „Vymažeme islámský terorismus z povrchu Země,“ vypíchl z projevu Donalda Trumpa Konvička na sociální síti Facebok.

Marek Wollner z ČT naproti tomu ocenil sílu mírumilovného ceremoniálu, který provází klidné předávání moci. „Ten ceremoniál je velký a sjednocující, u nás bychom řekli kýč, jenže to je více než 200 let stará oslava nenásilného předání moci. Ale byly tam i drobné, neslavnostní, zajímavé děje. Když Donald Trump mluvil o tom, jak staré vlády myslely jen sebe a ne na lid, což se teď změní, zahlédl jsem ironický pohled George Bushe mladšího, který z druhé řady hledal oporu v pohledu Baracka Obamy. Ten si ho asi nevšiml. Nebo všiml a nedal nic znát. Ono by vypadalo blbě, kdyby na sebe dva minulí prezidenti mrkali před celým světem, i když si myslí svoje,“ vyjádřil svůj názor Wollner na sociální síti.

Stávající ministr obrany České republiky Martin Stropnický (ANO) doufá na sociální síti Twitter, že po volbách už se vlády nebudou ujímat emoce, ale rozum. Trumpovi blahopřál k nástupu do úřadu i český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Reakce přišly i ze světa. Nástup Trumpa do úřadu přivítal např. izraelský premiér Benjamin Netanjahu. „Gratuluji svému příteli prezidentu Trumpovi. Těším se na úzkou spolupráci s Vámi a věřím, že spojenectví mezi Izraelem a Amerikou bude silnější než kdy dřív,“ zmínil v přání premiér židovského státu na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…