Naštvaní senátoři: Babiš sliboval, že s námi bude jednat. Ale pak se sebral a odletěl do Bruselu...

10.12.2020 18:40

Babiš dal slib a nedodržel ho! Místo jednání o daňovém balíčku vyrazil do Bruselu. „Ignoruje Senát,“ říkají Starostové a nezávislí.

Naštvaní senátoři: Babiš sliboval, že s námi bude jednat. Ale pak se sebral a odletěl do Bruselu...
Foto: Repro Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svátek promlouvá k národu

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí

Ve čtvrtek jedná Senát o daňovém balíčku, který má zrušit superhrubou mzdu a zvýšit slevu na poplatníka. Předkladatel návrhu, premiér Andrej Babiš, už dopředu avizoval, že se schůze komory zúčastní a bude na ní tak dlouho, jak bude potřeba.

„Rozšířila se fáma, že chci ve čtvrtek strávit v Senátu jen 1,5 hodiny a pak odletět do Bruselu na ER. Není to pravda. V Senátu budu kvůli daňovému balíčku tak dlouho, jak bude třeba. I kdyby mě měl v Bruselu zastoupit polský premiér,“ napsal dokonce v úterý na Twitter.

Senátoři vyžadovali přítomnost nejen premiéra, ale i ministryně financí Schillerové. „Chceme, aby tu svou motivaci vysvětlil i proto, že poměrně dlouho byl proti tomuto návrhu občanských demokratů. Několikrát ho předložili, poslanci ho zamítli a poté on sám ho znovu předkládá,“ vysvětloval předseda Senátu Miloš Vystrčil.

Bylo tedy překvapením, že už po poledni Úřad vlády na svém twitteru zveřejnil fotografii, jak Babiš nastupuje do státního letadla a odlétá směr Brusel. Na jednání tak strávil necelé dvě hodiny a bez ohledu na průběh odešel.

Premiér situaci vysvětlil tím, že za sebe nebyl schopen najít náhradu pro jednání na Evropské radě. Senátoři za STAN v reakci na Babišův brzký odchod neúspěšně požadovali odložit hlasování na příští týden. Babiš prý horní komoru opakovaně ignoruje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…