Naštvaný Okamura: Lžou o mně a 17. listopadu. Zde je pravda

18.11.2019 17:40

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura se důrazně ohradil proti informaci, ktera se objevila v dnešní Mladé frontě dnes. Ta ve svém článku věnovaném výročí 17. listopadu a dění v ulicích Prahy uvedla, že byl společně s premiérem Andrejem Babišem a šéfem hnutí Trikolóra Václavem Klausem ml. vypískán davem na Národní třídě. Jenže Okamura toto popírá. Na svém facebookovém profilu uvedl, že "na Národní třídě ani na vteřinu nebyl!". Věc předal svým advokátům.

Naštvaný Okamura: Lžou o mně a 17. listopadu. Zde je pravda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Mladá fronta Dnes své pondělní vydání otevírala velkým textem k třicátému výročí sametové revoluce nazvaným "Děkujeme za svobodu". Jedná se o reportáž redaktora Václava Janouše a jeho kolegyně Dominiky Hromkové. Ti čtenářům přinášejí živá svědectví z ulic Prahy, kde se lidé v neděli účastnili vzpomínkových akcí, pokládali květiny a zapalovali svíčky na památných místech, třeba na Albertově, nebo na Národní třídě. 

"Nesmíme zapomenout na události před třiceti lety. Historie ukazuje, že když se zapomene a bere se vše jako samozřejmost, může se stát, že se může plíživě vrátit zpátky to, co nechceme," citují redaktoři listu z projevu předsedy Rady vysokých škol Milana Pospíšila na pražském Albertově, jemuž lidé za tato slova tleskali. Oproti tomu redaktoři listu staví negativní reakce veřejnosti vůči jiným politikům na Národní třídě. "Zatímco tomu (Milanu Pospíšilovi) lidé tleskají, jiné u památníku revoluce na Národní třídě dav vypískává. Třeba premiéra Andreje Babiše, který přišel už brzy ráno, Tomia Okamuru nebo Václava Klause mladšího..." vyjmenovali novináři tyto zákonodárce.

A právě vůči uvedení svého jména v reportáži se na facebookovém profilu důrazně ohradil Tomio Okamura, který upozornil na lživou informaci deníku se slovy: "...na Národní třídě jsem ani na vteřinu nebyl! Tady vidíte lži "elitních" novinářů v přímém přenosu. Věc již řeší naše advokátní kancelář a v souladu s tiskovým zákonem budeme žádat uvedení pravdivé informace v zítřejším vydání také na titulní straně". Okamura je také zvědav, zda se budou záležitosti věnovat "sluníčkářská média, která tak ráda sledují fake news".

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …