Naštvaný Tomio Okamura: Jako z 50. let. Doplácím na to, že jsem kritizoval Nečase a Nagyovou

14.03.2014 8:28

„Jsem obětí msty!“ říká Tomio Okamura (Úsvit) s tím, že politická komise rozhodla negativně o jeho plánovém tubusovém domě kvůli jeho kritice Petra Nečase (ODS) a Jany Nagyové (nyní Nečasové). Podle deníku Blesk Okamurovi připomíná rozhodování politické komise namísto stavebního úřadu 50. léta.

Naštvaný Tomio Okamura: Jako z 50. let. Doplácím na to, že jsem kritizoval Nečase a Nagyovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Tomio Okamura chtěl stavět netradiční tubusový dům podle návrhu známého architekta Christiana Kereze. Dvacetitubusový dům měl nabídnout mimo jiné 8 ložnic, 3 jídelny, 6 pracoven, 3 kuchyně a koupelny a toalety, haly a schodiště, a to na obytné ploše zhruba 431 metrů čtverečních.

Podle informací deníku Blesk architekt plánovanou stavbu deklaroval jako dům o dvou patrech a podkroví. Problém ale nastal, když komise územního rozvoje na Praze 6 konstatovala, že stavba se třemi nadzemními patry je o jedno vyšší, než dovoluje vyhláška.

Komise je ovládaná ODS

Tomio Okamura má prý vztek. Toto rozhodnutí vidí čistě jako mstu politické komise. „O politicky nepohodlných osobách rozhoduje politická komise, která připomíná totalitní metody 50. let. Navíc je ovládána ODS, kterou jsem opakovaně kritizoval kvůli kauze Petra Nečase a Jany Nagyové,“ řekl Blesku Okamura.

„O desítkách nových domů v mém sousedství také rozhodovala komise? Nebo jen stavební úřad, jak je standardní? Vůbec nežijeme v demokracii,“ stěžoval si rozlobený Okamura.

Šéf hnutí Úsvit a poslanec Tomio Okamura je sice rozhořčen, že Praha 6 neuznala, že jde pouze o dvě patra a podkroví, ale radnici prý ustoupí. „Dům případně zmenšíme podle výtek úřadu. Je mi to ale líto, protože žádný zákon jsem neporušil. Jsem obětí msty,“ je přesvědčen Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…