Naštvaný předseda Sněmovny Vondráček: Mediální skandál? Pisálkům vzkazuji...

24.03.2019 10:15

Předsedovi Poslanecké sněmovny Radku Vondráčkovi (ANO) v poslední době média věnují značnou pozornost. Novináři upozorňují na to, že před Vánocemi v roce 2017 skotačil na stole předsedy Poslanecké sněmovny s kytarou v ruce. Především pravicové opozice označila jeho chování za velmi ostudné. Na počátku jara tohoto roku vyrazil Vondráček do Vatikánu a podle Miroslava Kalouska tam zase udělal ostudu. A Vondráček se naštval.

Naštvaný předseda Sněmovny Vondráček: Mediální skandál? Pisálkům vzkazuji...
Foto: Twitter
Popisek: Šéf sněmovny Radek Vondráček s kolegou Janulíkem z hnutí ANO

Poslanec hnutí ANO Andreje Babiše a předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček před pár dny vyrazil do Vatikánu a papeže Františka pozval do Česka. Navštívil tu i církevní památky a na sociální síti se se svými spoluobčany podělil o krásu, kterou mohl vidět na vlastní oči.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek však upozornil veřejnost, že se Vondráček nechal fotit v místech, kde se fotit nesmí. „Vážený pane předsedo @vondraczech. Ty piktogramy, na které jste se při fotografování díval, sdělují zdvořile zákaz používání fotoaparátů a mobilních telefonů. Nemohl byste, prosím, svoji výrobu ostudy omezit pouze na domácí prostředí? Děkuji,“ napsal Kalousek.

Radek Vondráček se nejen kvůli Kalouskovi pořádně naštval. Rozhodl se všem zájemcům vysvětlit, že v bazilice sv. Klimenta fotil s povolením. Požádal proto novináře a „pisálky“, jak sám napsal, aby si napřed zjistili fakta, než se pokusí vyrobit mediální skandál. „Všechny mohu ujistit, že kvůli mimořádné události se v bazilice sv. Klimenta fotit SMĚLO, celou mši natáčelo dokonce několik TV štábů vč. České televize. Velvyslanectví předjednalo speciální povolení pro natáčení a fotografování u priora kláštera!“ zdůraznil.

A když už ho vytvořili, tak Vondráčka zajímá, zda se za to také omluví. „Senzacechtivým novinářům a pisálkům vzkazuji: Stačilo se zeptat, nevařit z vody a nemást tím čtenáře. To jsem zvědavý, jestli přijde aspoň jedna omluva...,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…