Návštěvu sudetského sjezdu jsem měl předjednanou s politiky, sdělil Herman. Jeden z nich se už ozval

18.05.2016 8:51

Předseda poslaneckého klubu hnutí Úsvit Marek Černoch odmítá, že by s ním ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) konzultoval plán navštívit sněm Sudetoněmeckého landsamanšaftu.

Návštěvu sudetského sjezdu jsem měl předjednanou s politiky, sdělil Herman. Jeden z nich se už ozval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Černoch

Herman v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV uvedl, že s jeho cestou na sněm sudetských Němců souhlasil nejen premiér Sobotka, ale i předsedové vládních stran a také stran demokratické opozice, a dokonce i prezident Miloš Zeman.

Herman tvrdí, že jeho návštěva sněmu sudetských Němců byla správným činem. „Čas nazrál a myslím si, že bylo načase aby ministr vlády přijel ke krajanům kteří se také velice vstřícně postavili k těm záležitostem majetkoprávních jistot, protože ze svých stanov odstranili věci, které mohly znejisťovat majetkoprávní jistoty občanů ČR. Určitě bylo načase na to také odpovědět,“ uvedl.

Protože si uvědomuje, že je to citlivé téma, tak o celé věci hovořil s „naším předsedou“, tedy zřejmě s šéfem lidovců Pavlem Bělobrádkem. Také prý s „panem vicepremiérem Babišem ale i s dalšími opozičními stranami, nikdo nebyl proti. A to ani z demokratických opozičních stran. Ať to byl předseda TOP 09, předseda ODS, klub Úsvitu.“

To ale šéf poslaneckého klubu hnutí Úsvit Marek Černoch odmítl: „Jestli mluvil s někým, to nevím, ale za poslanecký klub mluvím já a se mnou nic nekonzultoval,“ uvedl Černoch v SMS zprávě pro ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…