Ne auto, ne bunda. Už i snubní prsten vadí. Přišla odveta Seznamu

16.04.2023 18:22 | Ze sítí

Server Seznam Zprávy informace o nedělní demonstraci na Václavském náměstí doprovodil fotografiemi, kde měli někteří lidé zaklínající se obavami z bídy na rukou zlaté prsteny. Bývalého předsedu Zelených Matěje Stropnického to zvedlo ze židle. „Hanba takové žurnalistice!“ napsal. Přidal se také poslanec Patrik Nacher.

Ne auto, ne bunda. Už i snubní prsten vadí. Přišla odveta Seznamu
Foto: Facebook
Popisek: Protivládní demonstrace na Václavském náměstí svolaná politickou stranou PRO pod heslem „Česko proti bídě“

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30022 lidí
Na demonstraci pod heslem Česko proti bídě organizované předsedou PRO (Právo, Respekt, Odbornost) Jindřichem Rajchlem zazněla také kritika novinářů. Tepal je ostravský student Matěj Gregor.

Když se podívám, co řeší média, tak se řeší, jaká máme auta, jak jsme oblečení. Jsou tu provládní novináři, kteří se nás snaží zesměšňovat, ale přesto jsme tady a přesto jsme opět zaplnili Václavské náměstí,“ uvedl Gregor. „Nenechme se rozdělit vůbec nikým,“ žádal také na demonstraci.

Akci na Václavském náměstí věnovala pozornost většina médií – Česká televize, Český rozhlas, server ParlamentníListy.cz a také server Seznam Zprávy. Ten informace o demonstraci doprovodil fotografiemi, na kterých ukázal, že někteří z lidí, kteří přijeli do Prahy demonstrovat kvůli obavám z bídy, přijeli s (údajně) zlatými prsteny na rukou.

Matěje Stropnického tento pohled na demonstraci zvedl ze židle.

„Na dnešní demonstraci jsem nešel, ale: pod tuto fotografii z ní napsaly Seznam Zprávy popisek: ‚Demonstrace proti bídě se zlatými prsteny.‘ Vy v Seznam Zprávách nevidíte tu starou, upracovanou ruku, obyčejnou bundu, pod ní dva svetry… a na prstě nepochybně SNUBNÍ prsten? Nebo i ten má být za Fialovy vlády luxusem a lidé je mají prodávat, aby bylo na stíhačky F35? Hanba takové žurnalistice!“ rozohnil se Stropnický.

Matěj Stropnický promlouvá

Kritický hlas pozvedl také poslanec za ANO Patrik Nacher, který přirovnal Česko k blázinci.

„Dehonestace účastníků protivládních demonstrací nezná (po parlamentních volbách) hranic. Buď mají málo zubů, nebo zlaté prsteny. Takže na demonstrace zásadně po návštěvě zubaře, drahé oblečení a mobily nechte doma včetně snubních prstenů… Blázinec tady,“ poznamenal Nacher.

Patrik Nacher promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Novináři Seznamu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 16.04.2023 19:38:56
konečně našli úplné dno dříve respektovaného povolání. Není dostatečně sprosté slovo které by vystihlo takovou sběř a ubohost jaká tam zvrací komentáře.!

|  11 |  0

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…