Ne vždy můžeme být hrdí na to, co v EU děláme, varuje europoslanec Niedermayer

30.10.2019 19:30

Europoslanec TOP 09 Luděk Niedermayer má za to, že teprve vstupem středoevropských států do EU se tento projekt proměnil ve skutečně celoevropský projekt. Svým spoluobčanům však vyčetl, že občas zapomínají na hodnoty, na kterých EU stojí.

Ne vždy můžeme být hrdí na to, co v EU děláme, varuje europoslanec Niedermayer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Luděk Niedermayer na videu uveřejněném na serveru YouTube prohlásil, že teprve se vstupem České republiky a dalších středoevropských zemí do EU je toto společenství skutečně celoevropským projektem. Je to celoevropský projekt respektující zájmy Evropanů,“ pravil.

Jedním dechem však dodal, že na naše počínání v EU nemůžeme být hrdí. „V poslední době často vidíme, že naše konání v Evropské unii není vždy to, na co bychom mohli být hodně hrdí. Zapomínáme často na hodnoty, na kterých stojí, zdůrazňujeme to, co se nám právě hodí,“ posteskl si.

Ale nakonec konstatoval, že se kriticky k EU občas staví každá země. „A kromě zjevných případů, kdy jsme Evropské unii opravdu nepomohli, je řada kauz, ve kterých Česká republika pomáhá vyjednávat dobré řešení, dobrý kompromis, který je nakonec ku prospěchu Evropské unie a všech Evropanů, a myslím si, že na to můžeme být hrdí.

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…