Nebombardovat. Stop invazi. Po příručce pro uprchlíky se objevil i výsměšný manuál pro Západ

24.01.2016 15:41

Posměch sklidila německá veřejnoprávní televize Bayerischer Rundfunk poté, co na svých webových stránkách uveřejnila několik obrázků, které měly za cíl vysvětlit běžencům evropskou kulturu.

Nebombardovat. Stop invazi. Po příručce pro uprchlíky se objevil i výsměšný manuál pro Západ
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Kresby na stěně

Sociálními sítěmi zněl poněkud nečekaně po zveřejnění motivačních kreseb z příručky Německo a jeho lidé, mající za cíl žádoucí chování uprchlíků, posměch. Ze čtrnácti obrázků, které mají podle bavorské televize běžencům přiblížit způsob evropského chování, si totiž lidé dělají legraci a narážejí na jejich jednoduché grafické provedení apod. Lidem prostý vzhled kreseb navíc připomíná informační schémata v letadlech.

Přesně to inspirovalo k činu například architekta a satirika Karla Scharroa, který na svém Twitteru vytvořil parodující komiks s postavičkami z příručky. Na jednom z obrázků se ptá například dívka chlapce, jak se má. „Ale dobře. Dřív jsem dělal v bezpečnostních příručkách pro letadla, jenže teď jsem tady v té pro uprchlíky,“ odpovídá jí na satirickém obrázku.

  • Na obrázkovou příručku pro uprchlíky se můžete podívat ZDE

Scharro byl nicméně v ráži a vytvořil i příručku namířenou proti Západu. „Líbí se mi evropské příručky pro uprchlíky, a tak jsem vytvořil podobnou o tom, jak by se měl chovat Západ na Blízkém východě,“ napsal satirik, když zveřejnil šest obrázků, na kterých odsuzuje invazi do Iráku či bombardování.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …