Nebuďte ovce, vyzval mladík z ČSSD straníky a postavil se Sobotkovi. Vzbudil rozruch

25.04.2015 21:32

Dvaadvacetiletý mladík Matěj Benda vzbudil rozruch v ČSSD, když své spolustraníky vyzval, aby se nechovali jako ovce. A ještě jim na schůzi od plic řekl, že nechce být jako premiér Bohuslav Sobotka. Více informací o něm přináší server Aktuálně.cz a slova uznání přidává i poslanec Jaroslav Foldyna.

Nebuďte ovce, vyzval mladík z ČSSD straníky a postavil se Sobotkovi. Vzbudil rozruch
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ve dvaadvaceti blonďatý student práv vystoupil před delegáty březnového sjezdu a pronesl slova, která staronového předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku nijak nepotěšila. „Nehlasujte jako ovce,“ řekl delegátům a měl na mysli schvalování kvót pro ženy na kandidátkách ČSSD. Má za to, že ženy spíše uráží. „Nemám co ztratit. Kdybych svůj názor neřekl teď, když jsem mladý, tak bych to třeba už neřekl nikdy jako celá řada jiných,“ dodává o pár týdnů později.

Už v kuloárech sjezdu se mu prý dostávalo pochvalných slov, jedna z delegátek mu dokonce řekla, že musela hlasovat, aby se kolega z regionu dostal na chystanou kandidátku. Mladý muž se tak setkal se zákulisím politiky, se kterou přitom má zkušenosti už z Mladých sociálních demokratů, kde se kvůli svým kritickým projevům nedostal do kontrolní komise.

Zatím nemá jasno v tom, jak moc se chce politicky angažovat, ví naopak, že si chce vybudovat kariéru mimo politiku, aby se měl kam vrátit, pokud by snad politiku jednou opustil. A ještě jedno ví- nechce prý být jako Sobotka. „Chci dodělat školu, udělat si tři roky praxe, stát se advokátem a mít jistotu, kam se případně z politiky vrátit. Nejsem zastáncem toho, že vystuduji a budu dvacet let v politice jako například pan premiér a nebudu mít žádné pracovní zkušenosti,“ konstatuje.

Pochvaly se za své vystoupení dočkal i na sociální síti Facebook, a to od jednoho z nejproslulejších stranických "ranařů". „Velmi mě zaujal svým vystoupením, které mělo hlavu a patu, bylo naprosto upřímné. Nebylo to proti Bohuslavu Sobotkovi, bylo to proti komformnosti, která ČSSD svazuje pomyslné nohy,“ vyjádřil mladíkovi uznání poslanec Jaroslav Foldyna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…