Nečas: Jsem přesvědčený, že Rusnokovy kroky prospějí Česku

10.07.2013 14:01

Premiér Jiří Rusnok popřál svému předchůdci osobní štěstí a úspěch, zatímco Petr Nečas na tiskové konferenci řekl, že je přesvědčený o Rusnokových krocích, že budou ku prospěchu České republiky. Oba se osobně znají již delší dobu.

Nečas: Jsem přesvědčený, že Rusnokovy kroky prospějí Česku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

„Pana premiéra Rusnoka znám velmi dlouho, ještě jako náměstka na Ministerstvu práce a sociálních věcí,“ uvedl Petr Nečas a dodal, že sám ho poté nominoval do Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Dále Nečas ujistil, že je přesvědčený, že Rusnokovy kroky budou ku prospěchu této země. Svému nástupci popřál štěstí do pozice premiéra. „Je to místo, kde je člověk opravdu sám, je to místo, kde to nejvíce fouká. Ale já věřím, že každý, kdo se na toto místo posadí, je si toho dobře vědom,“ dodal.

Sám Rusnok Nečasovi popřál osobní štěstí a úspěch. „Vím, že je to role velmi složitá, často nevděčná,“ dodal. Poznamenal také, že spolu debatovali už o některých praktických stránkách, které se týkají pozice předsedy vlády.

„Strávil nejvíce času a nejvíce hodin na různých evropských radách,“ dodal Rusnok na Nečasovu adresu s tím, že právě takové zkušenosti se mu hodí.

Dostal také otázku ohledně předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové, která byla přítomna na slavnostním jmenování nových ministrů, ale připít si s nimi odmítla. „Já bych toto vůbec nekomentoval. Nějak osobně si to rozhodně neberu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…