Nečas a Radičová přijdou na konferenci k 60. výročí Rádia Svobodná Evropa

05.05.2011 6:52

Konference s názvem Svobodně! o historii Rádia Svobodná Evropa k 60. výročí zahájení vysílání do Československa se ve čtvrtek v Senátu zúčastní premiér Petr Nečas a slovenská premiérka Iveta Radičová. Konference se koná v rámci speciálního projektu, který k výročí přichystal Český rozhlas.

Nečas a Radičová přijdou na konferenci k 60. výročí Rádia Svobodná Evropa

Pozvání na čtvrteční akci přijali mimo jiné také viceprezident Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda (RFE/RL) John O'Sullivan nebo bývalý ředitel československé redakce RFE Pavel Pecháček.

Vzpomínka na Peroutku nebo agenta Minaříka

Rádio RFE/RL začalo v češtině vysílat 1. května 1951. Prvním ředitelem jeho českého oddělení byl známý český novinář Ferdinand Peroutka. Několik prvních desetiletí vysílalo z Mnichova, od roku 1994 pak z Prahy.

Jeho česká redakce se o rok později připojila k Českému rozhlasu jako Český rozhlas 6 / Rádio Svobodná Evropa. V září 2002 jeho činnost skončila. Původní české vysílání se poté stalo součástí Českého rozhlasu jako samostatná stanice Český rozhlas 6.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …