Nečas končí návštěvu Ruska

29.05.2013 7:52

Český premiér Petr Nečas dnes končí čtyřdenní návštěvu Ruska. V uralském Jekatěrinburgu se sejde se zástupci Sverdlovské oblasti a zahájí také konferenci o obchodní a ekonomické spolupráci, na které mají být podepsány další kontrakty mezi českými a ruskými firmami.

Nečas končí návštěvu Ruska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Už v úterý v Petrohradě se čeští podnikatelé se svými ruskými protějšky dohodli na zakázkách za několik miliard korun. Do Prahy by měl premiér přiletět v nočních hodinách. Nečase doprovází ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba a delegace asi 80 českých podnikatelů. Zástupci firem se ale do Česka vrátí až ve čtvrtek. Dosud totiž nebyl opraven vládní airbus, kterému v neděli při cestě do Moskvy prasklo čelní sklo. Druhý letoun, kterým původně cestovala podnikatelská část delegace, do vlasti nejprve dopraví premiéra a pak se vrátí pro podnikatele.

Nečas se během své cesty setkal v Moskvě s předsedou vlády Dmitrijem Medveděvem a v Soči s prezidentem Vladimirem Putinem. V Petrohradu pak zahájil česko-ruskou konferenci o obchodní spolupráci.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

16:25 „Německo Němcům, cizinci ven.“ Nový hit v Německu, který by se neměl šířit. Scholz je ve varu

„Cizinci ven!“ V Německu se na kulturních akcích znovu ozývají výkřiky, které otřásaly německou spol…