Nečas musí odejít, říká k sKartám Sobotka. Jinak se prý stane alibistou roku

28.03.2013 11:54

Premiér Petr Nečas oznámil, že je nakloněn definitivnímu ukončení celého projektu sociálních karet. Levicová opozice to vítá, ale šéf ČSSD Bohuslav Sobotka připomíná, že předseda vlády držel údajně nesmyslné reformy exministra Jaromíra Drábka při životě až příliš dlouho a pokud sám uznal jejich pomýlenost, měl by odstoupit. Komunisté naznačují, že se Nečas podbízí voličům před volbami.

Nečas musí odejít, říká k sKartám Sobotka. Jinak se prý stane alibistou roku
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Stínový premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v reakci na premiérovo přání připomíná, že sociální demokraté kritizovali projekt sociální karty od samého začátku. A nebyl to jen projekt sociálních karet, kritizovala např. také projekt Donez, který nezaměstnaným uložil povinnost hlásit se na poštách.

"Připomínáme, že kromě sKaret skončila veřejná služba i tzv. Donez. Premiér Nečas se nemůže tvářit, že všechny chybné a chaotické reformy bývalého ministra Drábka neprosazoval a neudržoval do poslední chvíle při životě. Měl by uznat i vlastní odpovědnost a rezignovat. Jinak mu plně naleží titul Alibista roku," tvrdí Sobotka.

Komunistická poslankyně mluví o penězích pro Drábkovy kamarády  

Ukončení projektu "sockaret", o němž mluvil premiér Nečas, přivítala i komunistická poslankyně Miroslava Vostrá. Snaha zrušit sociální karty podle poslankyně přišla za pět minut dvanáct, a nabízí se navíc otázka, zda se tak neděje jen proto, že se blíží velký volební rok 2014, kdy proběhnou volby do sněmovny, do Evropského parlamentu i do obecních zastupitelstev.

"Zřejmě ODS i TOP 09 pochopily, že tíha zatížení občanů už je neúnosná a začínají být tzv. volebně laskaví k národu. Je smutné, že toto premiér nepochopil dříve. SKarta je vše jiné, nežli projekt pomáhající a usnadňující výplaty sociálních dávek. SKarta znamená vyhození finančních prostředků oknem či do kapes kamarádů bývalého ministra Drábka," míní poslankyně Vostrá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…