Nečas nezvládl své okolí, tak skončil, tvrdí Babiš

18.06.2013 12:08

Premiér Petr Nečas (ODS) se snažil očistit svou stranu od kmotrů. O tom podle podnikatele a zakladatele hnutí ANO 2011 Anderej Babiše není pochyb. Předseda vlády se ale stal obětí své neschopnosti řídit své okolí. Napsal server Prvnízprávy.cz.

Nečas nezvládl své okolí, tak skončil, tvrdí Babiš
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Podle Babiše celá kauza, rozsáhlá policejní akce a zatýkání na Úřadu vlády ukazuje, že ODS je nereformovatelnou stranou. Občanští demokraté už prý nedokážou přestřihnout vazby na kmotry a lobbisty.

ODS nemá přijatelné a veřejností akceptovatelné osobnosti na post premiéra

"Jméno nominanta na předsedu vlády a ODS Martina Kuby, který je reprezentantem jihočeského kmotra Pavla Dlouhého, jen potvrzuje fakt, že občanští demokraté nemají přijatelné a veřejností akceptovatelné osobnosti na premiérský post," prohlásil Babiš.

Babiš tvrdí, že rozložená ODS teď dala veškerou moc do rukou prezidenta, který bude tím pádem sestavovat vládu na přechodné období.

Podle Babiše se vyšetřování nedotkne nejvyšších kmotrovských sfér, které reprezentoval bývalý šéf ČEZu Martin Roman. Není také jasné, zda vyšetřování nakonec postihne i politické podnikatele typu Romana Janouška, Ivo Rittiga a dalších.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…