Nečas přivítal zvolení nového papeže "s upřímnou radostí"

14.03.2013 15:52

Premiér Petr Nečas (ODS) přivítal zvolení argentinského kardinála Jorgeho Bergoglia novým papežem římskokatolické církve "s upřímnou radostí". Předseda vlády věří, že církvi budou prospěšné zkušenosti papeže, který si vybral jméno František.

Nečas přivítal zvolení nového papeže "s upřímnou radostí"
Foto: Petr Kupka
Popisek: Premiér Petr Nečas

Podle informací ČTK by se úterní inaugurační mše nové hlavy katolické církve rád zúčastnil šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg (TOP 09). Své blahopřání chce papežovi zaslat prezident Miloš Zeman, sdělila jeho mluvčí Hana Burianová.

"S upřímnou radostí jsem přijal zprávu o zvolení nového papeže Františka. Jsem přesvědčen, že se jeho neocenitelné zkušenosti osvědčí v náročném úřadě, a to ve prospěch celého společenství víry," uvedl v tiskovém prohlášení Nečas.

Předseda vlády novému papeži popřál mnoho sil a odhodlání čelit výzvám. Ocenil také spolupráci mezi Českou republikou a Vatikánem. Novým papežem byl František zvolen ve středu. Nová hlava církve v neděli povede na Svatopetrském náměstí tradiční modlitbu římskokatolické církve Anděl Páně, oslavující zvěstování Panny Marie. Na závěr dá papež přihlížejícím požehnání. Inaugurační mše nového papeže se uskuteční v úterý.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…