Nečas se pustil do ČSSD za slova o živnostnících: Ta strana nic nechápe

16.03.2013 18:23

Sociální demokraté svými nápady na masivní zvyšování daní zničí drobné podnikání v Česku a poroste nezaměstnanost, reagoval premiér a předseda ODS Petr Nečas na záměry ČSSD. Pokud by totiž strana vyhrála parlamentní volby, počítá s razantním zvýšením daní pro firmy i fyzické osoby.

Nečas se pustil do ČSSD za slova o živnostnících: Ta strana nic nechápe
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Masivní zvyšování výdajů a daní povede k útlumu podnikání, vyšší nezaměstnanosti a k odchodu vysoce kvalifikovaných pracovníků do zahraničí," uvedl Nečas. Současně se ohradil proti tomu, že stínový ministr financí ČSSD Jan Mládek označil některé živnostníky za parazity.

"Živnostníci a drobní podnikatelé nemají některé výhody jako zaměstnanci a často nemají jinou možnost obživy. Tyto výroky jsou předzvěstí útoku na drobné podnikání výrazným zvýšením jejich odvodů," prohlásil Nečas.

Sociální demokracie podle jeho slov nepochopila, co se děje v celé Evropě a stále zůstává protireformní stranou. Nečas je přesvědčený, že tímto programem se přihlásila ke spolupráci s komunisty na vládní úrovni. ČSSD je totiž dlouhodobými zastánci progresivního zdanění a právě to by také chtěla zavést. Lidé s nejvyššími příjmy by odváděli výrazně větší podíl mzdy než lidé s příjmy menšími.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…