Nečas se ve Vatikánu setká s papežem

25.05.2012 6:15

Premiér Petr Nečas se v pátek ve Vatikánu zúčastní oslav blížícího se 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na české území, které se bude připomínat příští rok. Při té příležitosti ho přijme na audienci papež Benedikt XVI. a zástupci Vatikánu, mimo jiné se setká se státním sekretářem Tarcisiem Bertonem.

Nečas se ve Vatikánu setká s papežem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Na vyvrcholení cyrilometodějských oslav, které je plánováno na Velehradě v roce 2013, byl pozván i papež. Cestu na Moravu ale Benedikt XVI. dosud nepotvrdil. Je možné, že o českém pozvání bude ve Vatikánu hovořit také Nečas, jehož v centru katolického světa doprovází pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka a další představitelé české katolické církve.

Nečas dnes, druhý den návštěvy Říma a Vatikánu, mimo jiné uctí památku sv. Cyrila u jeho hrobu v bazilice sv. Klimenta, zastaví se u oltáře sv. Václava v bazilice sv. Petra a večer se zúčastní koncertu zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů, kterou s sebou do Itálie přivezl.

V rozhovorech mezi ministerským předsedou a představiteli Vatikánu by mohlo padnout i téma chystaného církevního majetkového vyrovnání v Česku a dosud neschválené česko-vatikánské smlouvy, která by měla řešit postavení církve ve společnosti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…