Nečas už je jako Topolánek, píše server

27.06.2012 12:25

Tomáš Syrovátka komentuje na serveru iDNES.cz odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila.Podle něj premiér Petr Nečas pochopil, jak si v ODS udržet pozici.

Nečas už je jako Topolánek, píše server
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Premiér Petr Nečas se vyjadřuje ke krizi vzniklé odtržením Karolíny Peake od Věcí veřejných

"Pan Čistý" se podle Syrovátky přiblízil svému předchůdci Mirku Topolánkovi. "Odvolává z vlády politiky typu Jiřího Pospíšila, a naopak jmenuje "tvrdé" jádro ODS - Petra Bendla nebo Martina Kubu. Právě oni - na rozdíl od Pospíšila - jsou schopni zajistit předsedovi ODS podporu ve straně," píše komentátor.

Syrovátka připomíná, že Pospíšilovi se podařilo odvolat vrchního státního zástupce Vladimíra Rampulu, jmenovat nového už ale nestihne. "To ale kmotři ODS nechtěli. Proto Pospíšil padl. Pro občany je to smutná zpráva," myslí si Syrovátka.

Podle informací ParlamentníchListů.cz chtěl ale Pospíšil za premiérovými zády jmenovat nového státního zástupce - tím by se stala Lenka Bradáčová, známá z kauzy zadrženého Davida Ratha.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…