Nečasi, řekněte Američanům, ať přestanou zabíjet děti, píše Hájkův web

18.04.2013 10:08

Ředitel Institutu sv. Josefa Michal Semín se v komentáři pro kontrarevoluční magazín Petra Hájka Protiproud.cz zabývá výbuchem bomb v cíli bostonského maratonu a že se k této věci vyjádřil i premiér Petr Nečas.

Nečasi, řekněte Američanům, ať přestanou zabíjet děti, píše Hájkův web
Foto: Fanpop
Popisek: Americký prezident Barack Obama

„Spojenci v boji proti terorismu si jistě oddechli, neboť Nečasovo mlčení bylo již podezřele dlouhé. Proti Nečasově výzvě k důkladnému vyšetření incidentu a potrestání viníků nelze samozřejmě nic namítat. I my si tedy přejme, aby se veřejnost dozvěděla, proč před zahájením maratonu i po dobu jeho průběhu, jak tvrdí očití svědci masakru, probíhal nácvik protiteroristického zásahu,“ zmiňuje zajímavé nesrovnalosti Semín.

Semín naznačuje, že by se mohlo jednat v případě výbuchů o možnou provokaci: „Bude zajímavé sledovat i to, jak se FBI a další angažované úřady vyjádří k podezřením, bezprostředně po této tragické události zkonstruovanými levicovými médii, že za výbuchy stojí 'extrémní pravice', napojená na Tea Party.“ (Celý článek čtěte zde.)

Terorističtí svatebčané a teroristické pohřby

Semín zmiňuje, že americká vláda má se zabíjením nevinných civilistů mnoho bohatých zkušeností. Například v Afghánistánu, kdy Američané občas „omylem“ shodí bomby například na afghánské svatebčany, což dělá samozřejmě starosti afghánskému prezidentovi Karzáímu.

„Upřeme však nyní pozornost na jiné bomby, jež mají na svědomí životy výrazně vyššího počtu nevinných civilistů, než mají ty bostonské. Petr Nečas je mohl zmínit během své nedávné návštěvy afghánského Lógaru, kde působí naše vojenská posádka či při následném rozhovoru s prezidentem Karzáím. Jak známo, ten již vícekrát protestoval proti tomu, že jeho spojenci v rámci NATO, v čele s USA, vyhazují do povětří svatební hostiny i s jejich hosty, případně shromáždění pozůstalých, pohřbívajících své příbuzné a přátele,“ píše Semín.

USA: Je třeba humanitárně zbombardovat teroristické srbské děti

Michal Semín naráží i na „humanitární bombardování“ Srbska, které provádělo USA a NATO v době prezidentství Billa Clintona za podpory exprezidenta Václava Havla, kdy byla ministryní zahraničí Madeleine Albrightová.

„Chápu, že tam, kde je shromážděn větší počet lidí, je i vyšší pravděpodobnost přítomnosti teroristů, jak k tomu ale přijdou novomanželé, jimž nebylo dopřáno ani dobro svatební noci? Madlenka Albrightová, jak má ve zvyku, by asi řekla, že ty desítky mrtvých dětí za to odstranění hrstky bojovníků Talibanu či Al Kajdy stály. Jsme ochotni na tuto cynickou hru na boj proti terorismu i nadále přistupovat? Petře Nečasi, neměl byste se pohoršit i nad těmito bombovými útoky?“ uzavírá Semín.

 

reklama

autor: Lukáš Petřík

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …