Nečasová se rozhodla rozjet podnikání. Je šéfkou tajemného butiku

21.05.2016 7:12

Bývalá šéfka Úřadu vlády Jana Nagyová, dnes Nečasová, rozjíždí obchod s módou na pražském Smíchově. Informuje o tom dnešní MF Dnes.

Nečasová se rozhodla rozjet podnikání. Je šéfkou tajemného butiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Nečasová je vedena do soudní síně

Živnost si podle zjištění deníku zařídila manželka bývalého premiéra Petra Nečase v březnu. Ve svém butiku No time fashion, jenž provozuje společně s dcerou Nikolou, se specializuje na prodej nadčasového oblečení a kabelek. Není však pro každého. Své klienty si butik pečlivě vybírá. Redakci MF Dnes se tak kabelku za dva tisíce sto korun koupit nepodařilo. Poté, co si ji redakce objednala přes internet a smluvila převzetí, po několika změnách termínu schůzky byla rezervace na kabelku zrušena. „Děkujeme za Váš zájem, ale s redakcemi MAFRY zásadně nekomunikujeme,“ napsala Nikola Nagyová.

A již se objevují i první spekulace. Nečasovou totiž čeká několik soudů, mezi nimi mimo jiné i ten, v němž je obviněna z krácení daně. Podle detektivů nezaplatila darovací daň z drahých kabelek, šperků či oblečení, jež dostávala darem od vlivných lidí. 

„Pokud již paní Nečasová v té věci nevypovídala, teoreticky by mohla tvrdit, že si opatřovala zboží pro nový obchod, ale i to by musela doložit. Asi by taková taktika u soudu neměla význam, protože by musela tvrdit, že měla úmysl už jako šéfka kabinetu premiéra založit si obchod, ale to je na hraně logiky. Navíc pokud někdo říká, že jí danou věc daroval, tak i v případě, že by ji zpeněžila, musela by daň zaplatit,“ tvrdí advokát Jaroslav Ortman.

Vyjádření Jany Nečasové se deníku nepodařilo sehnat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…