Nečasovi děkují za Pospíšilovo odvolání otcové

28.06.2012 16:13

Bojovníci za rodičovskou rovnoprávnost oslavují. Odvolání ministra Jiřího Pospíšila byl totiž první bod jejich petice. Přijali ji představitelé občanských sdružení Občané za svá práva, Střídavka.cz, Unie otců – otcové za práva dětí, Spravedlnost dětem, Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť a Adikia.cz a odeslali představitelům vlády i prezidentovi.

Nečasovi děkují za Pospíšilovo odvolání otcové
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

"Do týdne vyhověl pan prezident naší žádosti a na návrh předsedy vlády odvolal ministra Pospíšila a tím splnil bod 1. naší Petice. Další body naší Petice budeme projednávat již s novým ministrem, kterému nabídneme korektní spolupráci na řešení protipopulačních opatřtení, tak jak je prosazoval JUDr. Pospíšil," řekl pro Prvnizpravy.cz Ing. Karel Berka z občanského sdružení Občané za svá práva v Praze.

Poslední hřebíček do rakve

"Na příkladu pronásledovaných otců a absolutním rozkladu justice, kdy soudci prokazateně nesoudí podle zákonů, měl předseda vlády povinnost Pospíšila odvolat pro jeho neschopnost tyto zásadní problémy řešit," dodal také Berka.

"Zdá se, že námi podporovaná a veřejně prezentovaná petice za rodičovskou rovnoprávnost byla posledním hřebíčkem do rakve ministra Pospíšila. Děkujeme panu premiérovi, že vyslyšel i naše výzvy," raduje se další organizátor zmíněné demonstrace a autor petice, Ing. Aleš Hodina z portálu Střídavka.cz.

Svědčí o tom podle něj i odůvodnění odvolání Pospíšila: "Jako důvod (premiér) uvedl, že má problém s navýšením rozpočtu ministerstva spravedlnosti, především v kapitole vězeňství," cituje Hodina premiérův výrok z tisku.

Rozpočet v kapitole vězeňství je navýšen především kvůli přeplněnosti českých věznic. K té došlo kvůli Pospíšilově zpřísnění trestů pro tzv. neplatiče výživného před několika lety, vysvětluje Hodina. "Od roku 2009 se tak zvýšil počet uvězněných otců o 100 %. I sám Pospíšil byl v poslední době nucen pod tlakem okolností přiznat chybnost tohoto kroku," říká.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…